АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Станом на 1 січня 2004 року

Читайте также:
  1. Визначення групи кредитних операцій за станом обслуговування позичальником боргу за ними. Класифікація кредитного портфеля
  2. Здійснення оперативного триступеневого контролю за станом охорони праці.
  3. Касова книга за 12 січня 200-р лист №1
  4. ПЕРЕЯСЛАВСЬКА РАДА 8 СІЧНЯ
  5. Экономические отношения России с Пакистаном

 

Назва господарств, організацій чи установ Кількість
   
Національний комплекс "Експо-центр України"  
Центральний іподром України, спортивні бази та школи  
Станція юних натуралістів  
Державний цирк  
Київський зоопарк  
Рибні господарства  
Рибокомбінати та цехи  
Холодильники та холодокомбінати  
М'ясокомбінати та м'ясопереробні цехи  
Кулінарна фабрика  
Фабрика з переробки птиці  
Ковбасні цехи  
Забійні пункти  

 

Молокозаводи

Зоомагазини

Зооринок

Пухо-хутрова база

Пухо-пір'яна фабрика

Шкіросировинний завод

Продовження таблиці 4

Продовольчі ринки

Розплідники сторожових собак

 
 

Віварії НДІ, навчальних закладів НАН, УААН, Мінохорони здоров'я тощо

Супермаркети та продовольчі магазини

 

Бази та склади із зберігання сировини та продуктів тваринного
походження________________________________________

Господарства з кінним транспортом

Притулок для тварин

 

Міський госпрозрахунковий центр "Тварини в місті"

 

Приватні підприємці

Всього

Місто, зазвичай, є вузлом різних доріг та центром, куди звозяться у великій кількості з багатьох пунктів держави, з зарубіжних країн худоба, м'ясні, молочні та інші тваринницькі та рослинницькі продукти і сирови­на.

В містах знаходяться автовокзали, автостанції, залізничні станції, аеропорти, річкові чи морські порти.

Таким чином, служба ветеринарної медицини міст має значні особ­ливості у своїй діяльності на відміну служби ветеринарної медицини сільського адміністративного району.

В першу чергу така відмінність її діяльності обумовлена ветеринар­но-санітарним спрямуванням. Діяльність служби пов'язана з величезною кількістю індивідуальних власників тварин, переважно дрібних, багато-чисельністю промислових підприємств, що переробляють продукти та сировину тваринного походження. Кількість тварин у населення в бага­тьох містах дуже велика, сягає десятків тисяч голів не лише птиці, собак та котів, а і свиней, рогатої худоби. Ці тварини розташовані на великій території міста, а тому їх надзвичайно важко обслуговувати.

Чіткий облік всіх тварин, що утримуються в місті, - важлива умова ефективності ветеринарних заходів.

Облік базується на даних про чисельність тварин, які є в управлін­нях комунального господарства міст. В інших випадках за розпоряджен­ням міської Ради народних депутатів проводиться разова реєстрація


 




всіх тварин у місті службою ветеринарної медицини, наприклад, при ще­пленні собак проти сказу. Обліку підлягають тварини державних та коо­перативних організацій і підприємств. Це особливо важливо, щоб охопи­ти всіх тварин при щепленнях, які надто важко проводити в умовах міста.

Особливо важливий облік промислових підприємств з переробки та зберігання сировини тваринного походження - м'ясокомбінатів, боєнь, забійних пунктів, молокозаводів, сировинних баз і складів, кооператив­них організацій, торгівельних закладів, які реалізують м'ясо та сирі тва­ринні продукти, утилізаційних заводів чи установок.

У сучасних умовах здійснюється міграція диких тварин, дикої птиці в міста, де вони знаходять кращі умови існування.

Перераховані особливості щодо умов роботи міських установ вете­ринарної медицини створюють значні труднощі в керівництві та органі­зації ветеринарної діяльності в містах.

Заходи, особливо протиепізоотичні та ветеринарно-санітарні, які здійснюються в місті, організаційно пов'язані з тими, що проводяться в області, особливо в розташованих навколо міст сільських адміністрати­вних районах. Але ще раз підкреслюємо, що особливості діяльності мі­ської служби ветеринарної медицини накладають свій відтінок на органі­зацію ветеринарних заходів.

У великому місті досить складно забезпечити проведення вакцина­ції тварин, прослідкувати за виконанням карантинних, ветеринарно-санітарних та організаційно-господарських заходів, врахувати все пого­лів'я худоби.

В таких умовах плановість в роботі спеціалістів ветеринарної меди­цини значно полегшує виконання поставлених перед ними завдань.

Спеціалісти ветеринарної медицини в містах приділяють багато уваги якості продукції та сировини тваринного походження, які надходять із-за кордону (шкіри, щетина, роги, шерсть, копита, волосся тощо).

Надзвичайно важливим завданням служби міста є охорона людей від хвороб, які передаються через продукти та від хворих тварин.

Велика щільність населення, близькість до підприємств житлових та громадських споруд змушують пред'являти особливу вимогливість з не­ухильного виконання ветеринарних правил. Це стосується і нагляду за утриманням домашніх тварин, в тому числі собак і котів. У містах обов'язково реєструють всіх собак та видають на кожну з них реєстра­ційне посвідчення (паспорт).

Керівник служби ветеринарної медицини в місті розробляє правила утримання тварин стосовно до місцевих умов. Ці правила після затвер­дження виконавчою владою доводять до відома населення та керівників


господарств і підприємств. Правила публікують в місцевій пресі чи ви­дають окремим виданням.

Київська міська державна адміністрація видала, наприклад, розпо­рядження №1372 від 08.09.97 р. "Про порядок утримання і поводження з домашніми та іншими тваринами в м. Києві".

Розпорядженням зобов'язано створити Київський міський госпроз­рахунковий центр "Тварини в місті", на який покласти функції з обліку, контролю за утриманням і поводженням з домашніми тваринами та ре­гулювання кількості безпритульних тварин.

Управління державної ветеринарної медицини міста зобов'язане видати власникам котів, собак і хижих тварин ветеринарні паспорти, проводити стерилізацію відловлених безпритульних тварин, а районні у м. Києві державні адміністрації визначити місця вигулу домашніх тварин та забезпечити їх облаштування.

Розпорядженням визначені також перелік порід собак з підвищеною агресивністю, які визнано міжнародними кінологічними організаціями, перелік собак з підвищеною агресивністю, заборонених на ввіз та роз­ведення в м. Києві, тарифи на житлово-комунальні послуги за утрима­ння собак і хижих тварин для громадян, підприємств, організацій та установ.

У відповідності з наказами чи вказівками вищих органів ветеринар­ної медицини керівник служби дає відповідні розпорядження підлеглим йому установам, встановлює порядок і термін виконання завдань. При організації масових заходів він може у випадку необхідності залучати до їх виконання спеціалістів всіх установ ветеринарної медицини.

Керівництво службою ветеринарної медицини в містах

Безпосереднє керівництво ветеринарною діяльністю в містах Києві і Севастополі здійснюють управління ветеринарної медицини цих міст, підпорядковані Державному департаменту ветеринарної медицини, а в містах обласного значення - управління ветеринарної медицини цих міст, підпорядковані управлінню ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, і всі ці управління є територіальними орга­нами Державного департаменту ветеринарної медицини.

Управління у своїй діяльності керуються Конституцією та іншими законами України, Положеннями про них, затвердженими 21 листопада 2002 р. Державним департаментом ветеринарної медицини.

Управлінням ветеринарної медицини підпорядковуються:

- міські державні лікарні ветеринарної медицини;

- районні державні лікарні ветеринарної медицини;

- клініка дрібних тварин (м. Київ);

- міські державні лабораторії ветеринарної медицини;


- підрозділ ветеринарної міліції з проведення карантинних заходів
МВС України (Київ, функціонально);

- госпрозрахунковий ветеринарно-санітарний загін (функціонально);

- інші державні установи ветеринарної медицини на території міста.
Основними завданнями Управлінь є розроблення та реалізація за­
ходів щодо:

- охорони території міст від занесення збудників заразних хвороб,
а також недопущення їх розповсюдження;

- діагностики, профілактики хвороб тварин та лікування;

- здійснення державного ветсанконтролю та нагляду за якістю
продукції, за перевезенням, у тому числі експортом, імпортом тварин і
продукції;

- захисту населення від хвороб, спільних для тварин і людей;

- проведення ветсанекспертизи продукції тваринного та рослинно­
го походження, кормів і кормових добавок;

- здійснення ветсаногляду за якістю ветпрепаратів, субстанцій, го­
тових кормів, кормових добавок;

- проведення бактеріологічного, радіологічного, токсикологічного
контролю на підприємствах з переробки продовольчої сировини тварин­
ного походження усіх форм власності;

- сприяння підвищенню кваліфікації спеціаліалістів ветмедицини;

- сприяння впровадженню в практику досягнень ветеринарної
медицини.

В Положеннях чітко перерахований перелік питань для вирішення, які належать до компетенції Управлінь, а також викладені права посадо­вих осіб.

Управління ветеринарної медицини очолюють начальники - головні державні інспектори ветеринарної медицини міст.

Начальники управлінь мають заступників, які за посадою є заступ­никами головних державних інспекторів ветмедицини міст. Спеціалісти ветмедицини Управлінь є за посадою державними інспекторами ветме­дицини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)