АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Викладення, демонстрація і дегустація товарів

Читайте также:
  1. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  2. Асортимент товарів. Основні показники асортименту продукції.
  3. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  4. В яких межах може бути віднесена на валові витрати вартість розданих зразків товарів, безплатно наданих послуг (при відрядженні за кордон)?
  5. В) надання вироблюваній підприємством продукції специфічних особливостей, відмінних від особливостей товарів конкурентів
  6. Вивчення і пошук комерційних партнерів по закупівлі товарів. Класифікація постачальників
  7. Визначення митної вартості товарів
  8. Визначення пріоритетних ринків для експорту товарів
  9. Вимоги до якості олій та вади цих товарів
  10. Вимоги до якості рослинних олій та вади цих товарів
  11. Виробниками товарів та їх ефективність

Викладення товарів - один з найбільш простих і поширених рекламних за­собів, який отримав повсюдне і повсякденне застосування в торгових залах магазинів. Рекламне викладення практикується і в оптовій торгівлі: в кімна­тах зразків на оптових базах, а також на різних оптових ярмарках і виставках-продажах.

За допомогою рекламного викладення вирішується два основних завдан­ня:

♦ інформація покупців про товари, що є в продажу;

♦ наочна демонстрація якостей, особливостей конструкцій, способів за­стосування або вживання товарів.

Відповідно до цих завдань рекламне викладення товарів можна умовно поділити на два типи: викладення-інформацію і викладення-консультацію. І один і другий види рекламного викладення товарів звичайно поєднуються Ь застосуванням таких образотворчо-словесних засобів реклами, як плака­ти, художньо оформлені цінники, картки з пояснювальними текстами і т.п.

Викладення-інформація - це широкий показ товарів, який дає можливість покупцям досить повно ознайомитися з асортиментом виробів або продук­тів, що реалізуються в даному магазині. Щоб така інформація покупців про товари була повною і правдивою, необхідна сувора відповідність рекламно­го викладення зразків асортименту товарів, що є в продажу. Відразу ж по надходженні в магазин нової партії товарів викладення потрібно поповнити відповідними зразками, а після розпродажу товару - зняти його зразок з ви­ставки.

Викладення-консультація надає покупцям можливість самостійно знай­ти відповіді на питання про якість, конструктивні особливості товарів, від­повідність їх існуючій моді і т.п. З цією метою одні і ті ж предмети демонстру­ються в різних варіантах: в упаковці і без неї, в зібраному і розібраному вигляді, в комплекті з супутніми товарами і т.д. Найбільш виправданий по­дібний показ при торгівлі технічно складними виробами, наприклад, елект­ропобутовими приладами, фото - і культтоварами. Завдяки такому викладенню-консультації покупці самостійно знайомляться з особливостями товарів і значно рідше звертаються до продавців за різними роз'ясненнями і довідка­ми.

Особливо важливу роль відіграє викладення при рекламуванні нових або маловідомих покупцям товарів. Щоб привернути найбільшу увагу споживач. До таких виробів або продуктів, їх викладають на спеціальних стендах окремо від інших товарів.

У практиці торгівлі для посилення рекламного впливу такої виставки на покупців стенди, на яких представлені товари-новинки, інтенсивно освітлю­ють.

Увага покупців привертається до товарів за допомогою найрізноманіт­ніших способів рекламного викладення. Так, товари розташовуються у виг­ляді різних геометричних фігур, підбираються в певній колірній гамі, групуються за назвою, формою, розмірами і т.п. Для викладення товарів застосовують різноманітні підставки, манекени, напівманекени, бюсти, тор­си, вішала, кронштейни, динамічні пристрої, силуети, перфоровані щити і т.п.

Іноді зразки товарів, що рекламуються, підвішують до стелі торгового залу на капронових волосинах або укріплюють їх в декоративних рамках-підвісках, викладають на підвісних скляних полицях.

Особливе значення рекламне викладення товарів має в магазинах, що застосовують прогресивні методи продажу, де реклама певною мірою бере на себе функції продавця. Однак, потрібно зазначити, що у зв'язку з особли­востями організації продажу товарів в магазинах самообслуговування не можна провести різку грань між викладенням робочих запасів товарів і їх рекламним викладенням. Разом з тим на підприємствах, що здійснюють про­даж за зразками, все викладення товарів в торговому залі є засобом демонс­траційної реклами.

Рекламне викладення в магазинах, що застосовують прогресивні мето­ди продажу, як правило, - це художньо оформлена експозиція товарів, роз­ташована вздовж стін торгового залу в спеціальних кутках або на острівцях. Іноді така експозиція розміщується в нішах, навколо колон або займає при­стінний простір вестибюлів магазинів і переходів з одного торгового примі­щення в інше. Це дозволяє більш раціонально використати площу торгових залів магазинів і значно розширити рекламний показ товарів.

У залежності від завдань, які ставляться перед внутрішньомагазинною рекламною експозицією, вона може бути тематичною, сюжетною, спеціалі­зованою і т.д. Такі внутрішньомагазинні експозиції органічно зливаються із загальним оформленням торгових залів, додають їм особливої привабливо­сті.

Особливим видом реклами є демонстрація товарів в дії, яка дозволяє пе­реконати покупця в певних перевагах даного товару, а заодно - ознайомити його з правилами поводження з ним.

Головним чином демонструють в дії нові, незнайомі покупцям товари-Така демонстрація особливо важлива, якщо рекламне викладення виробів не може бути досить переконливим засобом реклами: за зовнішнім виглядом нового товару покупці не можуть судити про його призначення, властивості і способи застосування.

До демонстрації товарів в дії відноситься показ швейних виробів і пред­метів туалету на манекенниках. Такий засіб реклами застосовують з метою не тільки переконати покупця у високих якостях певного товару, але й спри­яти розвитку і вдосконаленню смаків людей.

Демонстрація товарів у дії може бути організована в торговому залі ма­газину; у віконній вітрині; в спеціальній оглядовій кімнаті або демонстрацій­ному залі при універмазі чи великому спеціалізованому магазині; в громад­ських місцях - клубах, парках, садах, в кінотеатрах перед початком сеансів; на підприємствах і в установах; на оптових ярмарках; на виставках-продаж і в кімнатах товарних зразків на оптових базах.

При продажу електропобутових приладів (наприклад пилососів) прода­вець зобов'язаний показати в дії кожен екземпляр. У присутності покупця він збирає прилад, готує його до роботи, включає в електромережу, демон­струє призначення різних щіток, спосіб видалення пилу з пилозбірника і т.п. Оскільки при цьому присутній не тільки покупець, якого в даний момент об­слуговує продавець, але й особи, що знаходяться поруч і оглядають експози­цію товарів, то такий показ приладу служить рекламою, що впливає на цілу групу людей. Те ж саме відбувається і при продажу радіоприймачів, магніто­фонів, телевізорів, кіно - і фотоапаратів, швейних машин та інших подібних товарів.

У більшості випадків продавці демонструють товари безпосередньо на своїх робочих місцях, не застосовуючи при цьому особливого обладнання. Для демонстрації товару, що вимагає спеціального устаткування, відводять­ся, як правило, окремі частини торгового залу або влаштовуються спеціаль­ні стенди. Так, до стенду показу в дії електричних пральних машин підводяться водопровід та електропроводка, підлога і стіни в цьому місці облицьовуються кахлем, для стоку води обладнується спеціальне пристосування. Для показу в дії натирачів використовуються невеликі майданчики, трохи підняті над рівнем підлоги торгового залу і вистелені паркетною плиткою.

Майданчиком для показу товару в дії, а також для демонстрації моделей одягу і предметів туалету іноді служить спеціально обладнане вітринне вік­но. Якщо при демонстрації товарів потрібні які-небудь усні пояснення, віт­рина радіофікується, а динаміки виводяться на вулицю. Оскільки така рек­лама привертає до себе увагу багатьох перехожих, її дієвість в порівнянні з показом товарів у торговому залі магазину набагато вища.

В універсальних, а також в таких великих спеціалізованих магазинах, як будинок тканин, Будинок іграшки, «Кіноаматор» і т.п., товари демонструють дії в спеціальній кімнаті або демонстраційному залі. Найчастіше такі кази проводять декілька разів на тиждень у вигляді окремих сеансів. У демонстраційному залі можна організувати показ в дії різних електроприла­дів, новинок побутової техніки, механічних іграшок, фото- і кіноапаратури нових моделей одягу, взуття, головних уборів та інших товарів. При цьому демонстрація товарів нерідко проводиться в музичному супроводі і, як пра­вило, поєднується з консультаціями фахівців.

Для роботи в демонстраційних залах запрошують художників-модельєрів, манекенників, механіків, педагогів, вихователів, лікарів, косметологів та інших фахівців. Сеанси демонстрації різних товарів проводяться за заздале­гідь розробленим планом. Графік роботи демонстраційного залу вивішують при вході в зал, а також в торгових приміщеннях магазину. Про проведення найближчих сеансів покупців на великих торгових підприємствах повідом­ляють за допомогою внутрішньомагазинного радіотрансляційного вузла.

Показ товарів в суспільних місцях - клубах, кінотеатрах, парках і т.п. організують підприємства як роздрібної, так і оптової торгівлі. Про місце і час проведення такої демонстрації товарів відвідувачів заздалегідь повідом­ляють за допомогою різних засобів друкованої, живописно-графічної рекла­ми або по радіо.

Дегустація є дійовим засобом рекламування продовольчих товарів. За допомогою дегустації покупці в продовольчих магазинах знайомляться з но­вими або маловідомими їм продуктами.

Покупцям пропонують продегустувати, наприклад, нові сорти сиру, плодоовочеві консерви, соки, пиво, каву, піцу і т.п. Дегустації проводять та­кож з метою показати покупцям, як можна використати ті або інші продукти в домашніх умовах, наприклад, які страви можна приготувати з морського гребінця, кальмарів, креветок.

Іноді для дегустації готують страви з продуктів, добре відомих покуп­цям. Мета таких дегустацій - підвищити споживання населенням тих чи ін­ших продовольчих товарів (наприклад, свіжих овочів, океанічної риби і т.п.).

Дегустації проводять безпосередньо в торговому залі, встановивши для цього спеціальні столи, або в кафетерії магазину.

У кафетерії покупцям пропонують бутерброди з сирами, ковбасами, па­штетом нових видів, невеликі порції продуктів, що не вимагають спеціальної кулінарної обробки (наприклад, рибні і овочеві консерви, компоти, джеми, варення, соки, вироби м'ясної і рибної гастрономії). Спробувавши той або інший продукт, покупець може купити його в торговому залі.

Для дегустування продуктів, що вимагають попередньої кулінарної об­робки, запрошують кваліфікованих кухарів, кондитерів з ресторану або їдаль­ні. Невеликі порції (по 20-30 г) заздалегідь, до початку дегустації, розставляють на столах, розміщених в торговому залі. Кожне блюдо забезпечують спе­ціальною картою з зазначенням найменування продукту, що рекламується, його корисних якостей, способів кулінарної обробки і т.д. Під час проведен­ня дегустації досвідчені фахівці (кулінари, товарознавці) розказують відві­дувачам про особливості приготування і оформлення блюд, їх харчові якос­ті, а також відповідають на запитання.

 

Якщо в магазині немає місця для проведення дегустації, її можна органі­зувати в їдальні або кафе, розташованих поблизу.

Про місце і час проведення дегустації покупців повідомляють за допо­могою оголошень, що вивішуються при вході в магазин і в торговому залі. Рекламні оголошення можуть бути також опубліковані в місцевій газеті, пе­редані по радіо.

У деяких магазинах дегустації влаштовують періодично - у твердо вста­новлений день місяця, в одні і ті ж години. Дегустації, що стали традиційни­ми, служать рекламою не тільки продуктів, але й самого магазину, оскільки залучають до нього нових покупців, сприяють зростанню популярності тор­гового підприємства.

У деяких випадках дегустації проводять під час рекламних кампаній, виставок-продаж.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)