АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТУРИСТИЧНІ КРАЇНИ БЛИЗЬКОСХІДНОГО МАКРОРЕГІОНУ

Читайте также:
  1. G Дотримуватись законів країни, в якій реалізують бізнес.
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IV грvпа - країни. що розвиваються (Більше 150).
  4. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  5. Агальна характеристика конституційного права України.
  6. Агропромисловий комплекс та економічна безпека країни
  7. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  8. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  9. Адміністрації України М.Я.Азаров
  10. Адміністрація Президента України
  11. Акти Верховної Ради України
  12. Акти Президента України

Бахрейн – невелика за розмірами арабська держава, розташована на архіпелазі в Персидській затоці. Бахрейн – незалежне королівство, яке часто називають «перлиною» Персидської затоки. В минулому на території сучасного Бахрейну розташовувалася держава Дельмун, багатство якої ґрунтувалося на торгівлі питною водою та перлинами. Бахрейн єдина країна в районі Персидської затоки, що не має запасів нафти. Тому акцент в економічному розвитку робиться на альтернативні види діяльності, зокрема на галузь міжнародного туризму.

В Бахрейні сонячно і тепло протягом усього року. Майже усе узбережжя являє собою один гігантський пляж, де почали зявлятися готелі відомих мереж. Найкращим з готелів тут вважається «The Ritz Carlton Resort and SPA». Протягом століть Бахрейн був крупним центром ловлі перлин, тому нині багато аукціонів перлин і ферми перлин відкриті для відвідання туристами. На відміну від багатьох інших країн Арабського Сходу на території Бахрейну продають алкоголь, і вживати його не забороняється. Однак відкрито робити це не прийнято. Діють традиційні ісламські правила, що стосуються одягу і норм поведінки жінок у громадських місцях, втім вони не такі суворі, як у інших арабських державах.

Столиця країни – місто Манама. Тут привертає увагу велична мечеть, морський клуб «Аль Бандер», емірський пляж з резиденцією еміра.

Йорданія – країна у Південно-Західній Азії, столиця – місто Амман. Здебільшого аграрна країна.

Паломництво до Йорданії пов'язане багато в чому з релігійними традиціями. Багато дослідників Священних текстів безпосередньо пов'язують описувані в Біблії події з долиною річки Йордан. Саме тому більшість релігійних паломників починають сьогодні свою подорож на Схід з Йорданії, щоб потім продовжити його в стародавньому Ханаані, на території сучасної Палестини і Ізраїлю. Рухаючись таким шляхом, вони немов проходять крізь час слідами Старого і Нового Завітів, послідовно переживаючи всю історію взаємин Бога і людини від перших сторінок Книги Буття до наших днів. У біблейській історії як місце релігійних подій згадується Солоне, нині – Мертве море. Мертве море саме по собі є неабияким туристичним атрактором, воно сповнене дивовижною природною красою і має глибоке символічне значення. Нині усе східне узбережжя Мертвого моря – одне з найпопулярніших серед йорданських і закордонних туристів місць відпочинку. До його знаменитих термальних джерел можна легко добратися з центральної і південної Йорданії по будь-якій з численних доріг, обладнаних прекрасним сучасним покриттям. На півдні Йорданії розташовано Червоне море, також популярне місце відпочинку.

На території Йорданії знаходиться багато пам'яток стародавньої культури, найдавніші з них сягають другого тисячоліття до н. е. Наприкінці XIX століття у горах Південної Йорданії археологами було відкрито вирубане у скелях місто Петрá. У минулому місто було розташоване на перехресті шести караванних шляхів і тримало під контролем увесь товарний обмін між Персидською затокою і Червоним морем. Воно входить до списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а у 2007 році його було обрано до переліку «семи чудес» сучасного світу.

Ліван – парламентська демократична республіка, що займає порівняно невелику площу (10,4 тис. км²) з населенням в 3,9 млн. чол. Ліван межує з Ізраїлем і Сирією. Столиця – місто Бейрут. Розташований посеред ліванського середземноморського узбережжя Бейрут – місто контрастів, де прекрасна архітектура Середньовіччя, потопаюча у жасминових садах, поєднується з сучасними будинками зі скла і бетону, а нові автомобілі їздять по дорогам поряд із возами.

Ліван відомий як крупний регіональний банківський центр. Банківська справа – одна з основних галузей економіки країни. Його особливість – строга конфіденційність. У країні діють понад 80 банків. Важливими галузями економіки країни є також торгівля і туризм. М'який середземноморський клімат додає Лівану особливої привабливості, але на відміну від більшості інших країн цього регіону унікальна гірська природа надає можливість всім охочим милуватися золотим дощем листопадів, сніжними завірюхами, яскравою сонячною палітрою весняного різнотрав'я і спекотними захóдами нескінченного літа.

У Лівані розвинуті діловий, історико-культурний і екологічний туризм. Ділові поїздки до Лівану пов'язані з фінансово-кредитною діяльністю, можливістю зробити вигідні покупки. Порівняно ліберальна податкова система створює вигідні умови для іноземних інвестицій і підприємництва. Історико-культурний туризм в Лівані пов'язаний з ознайомленням з пам'ятками Стародавнього світу. До культурної спадщини країни відносяться відкриті археологами стародавні міста – Баальбек, Біблос і Тір. В Лівані у туристів існують чудові можливості для піших прогулянок по горам і ущелинам. Маленькі селища розташовані на незначній відстані одне від одного, тому в мандрівників немає проблем з нічлігом. В Лівані є гірськолижні курорти різного рівня складності. На ліванському узбережжі не так багато піщаних пляжів, але тут є кам’янисті пляжі і зручні захищені бухти. Скелясте дно дає можливість для плавання з маскою. Крім того, тут можна займатися водними лижами, віндсерфінгом і ходити під парусом.

Оман – абсолютна монархія (султанат), країна, економіка якої багато в чому залежить від добичі і експорту нафти. До недавнього часу була закрита для туристів. Поклади нафти забезпечили добробут Оману, а багаторічна ізоляція дозволила зберегти національні особливості культури і побуту місцевого населення. Саме тому Оман – дивовижна країна, що дозволяє своїм гостям ознайомитися з традиційним укладом арабського життя і розташуватися у престижних міжнародних готелях. Оман має більше ніж двотисячолітню історію.

Клімат Омана пустинний, сухий, з високим рівнем вологості на узбережжі в порівнянні з внутрішніми районами. В середньому протягом року випадає кількасот міліметрів опадів. Середня температура в липні плюс 32°С, а у січні – 21°С. Найпоширенішим видом відпочинку є підводне плавання. Столиця країни – Маскат – вважається однією з найспекотніших столиць світу.

Саудівська Аравія. Розташована на північ від Ємену, займає більшу частину найбільшого в світі Аравійського півострову. Переважна частина території країни – пустеля. На півночі – це частина Сірійської пустелі, а у південно-східній частині – Велика пустеля (Ру-Ель-Халі). Провідний сектор економіки країни – нафтовидобувна промисловість. На Саудівську Аравію припадає близько 20% світових розвіданих запасів нафти.

Саудівська Аравія – країна з ортодоксальними ісламськими традиціями, що виявляється, зокрема, в туристичних формальностях: ввезення алкоголю заборонено; провіз наркотиків карається стратою; заборонено ввезення книг на івриті, а також товарів з маркуванням Ізраїлю. Жінкам при виході на вулицю, бажано вдягати паранджу. Основним видом міжнародного туризму в країні є релігійний, здійснюваний у формі паломництва. Паломництво до Саудівської Аравії ґрунтується на традиціях ісламського культу. Кожен мусульманин хоч би раз у житті повинен здійснити паломництво (хадж) у священні міста – Мекку і Медину. Місто Мекка є місцем паломництва, оскільки тут, згідно переказам, народився засновник ісламу – пророк Мухаммед, а в Медині знаходиться його гробниця.

Сирія. Країна була останнім оплотом хрестоносців, які йшли в епоху Середньовіччя під егідою католицької церкви звільняти Святу землю від мусульман. Про ці часи і події в Сирії нагадують неприступні замки хрестоносців, що збереглися до наших часів. Столиця Сирії – місто Дамаск – одне з найдавніших міст світу. Серед архітектурних пам'яток міста інтерес становлять колонада святилища Юпітера Дамаського, мечеть Омейядів, госпіталь Нур ад-Діна. У столиці понад 200 мечетей.

Сирія відвіку відома ремісничими промислами – виготовленням холодної зброї («дамаські клинки»), мідного посуду, парчі. Довжина берегової лінії Середземноморського узбережжя Сирії близько 200 км. В околицях четвертого по величині міста Сирії і головного морського порту – Латакії – знаходиться найбільший морський курорт Шатт аль-Азрак. В Сирії є декілька сучасних оснащених гірських курортів, до яких відносяться Сленфе і Машта аль-Хелу.

Розвитку міжнародного туризму в Сирії перешкоджає ряд обставин, що історично склалися. Сирія, як і багато інших арабських країн, не сприймає існування незалежної держави Ізраїль. У 1973 році Сирія разом з Єгиптом почали війну проти Ізраїлю, яка скінчилася підписанням сепаратного миру. Це зумовило напружені відносини між Сирією і Ізраїлем. Віза до Сирії не видається особам, що мають у паспорті будь-які ізраїльські позначки. А в'їзд в район уздовж сирійсько-ізраїльського кордону заборонений. У влади в Сирії знаходиться Б. Асад – син колишнього комуністичного диктатора країни X. Асада. Існування подібного режиму дало підстави США включити цю країну в так звану «вісь зла» країн з антидемократичними режимами.

Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) – федерація з семи арабських держав-еміратів, розташованих на Аравійському півострові. Як державне утворення існує з 1971 року, хоч кожен з еміратів має тисячолітню історію. За короткий термін Емірати зробили безпрецедентний стрибок в майбутнє – на місці безводної пустелі з нечисленними поселеннями на березі моря виникла багата і високорозвинена країна. Сюди прагнуть потрапити туристи зі всього світу.

Абу-Дабі – найбільший емірат, столиця і резиденція президента федерації. Дубай – друге за величиною місто і емірат ОАЕ, один зі світових центрів бізнесу і торгівлі, відпочинку і розваг. Шарджа – «культурна столиця» ОАЕ, третій за розмірами емірат. Тут багато музеїв, історичних пам’яток, мечетей, базарів. Аджман – найменший з усіх еміратів, у минулому був відомий як місце добичі перлин. Зараз він славиться розвиненою рибною промисловістю і виготовленням однощоглових арабських кораблів доу. Умм-Ель-Кайвайн – емірат, де розвинене рибальство і знаходиться дослідницький центр з розведення риби. Рас-Ель-Хайма – емірат у північній частині ОАЕ. З XVI століття він постійно піддавався захопленням і тому отримав назву, яка в перекладі означає «піратське узбережжя». Емірат Фуджайра, розташований в східній частині ОАЕ, рекомендується для відпочинку любителям природи і тим, хто віддає перевагу тиші. У Фуджайрі три заповідні зони: водоспади Ель-Вурайда, сади Ан-Ель-Мадхаб і гарячі джерела Айн-Ель-Гамур. У пустелях емірату проходять верблюжі перегони. Історія еміратів нараховує декілька тисячоліть. В країні багато чудових музеїв, причому вхід до них вільний.

Головна перевага ОАЕ – це яскраве сонце 360 днів на рік і втіленні у життя досягнення передових технологій сучасності. Наочними прикладами рівня розвитку цієї багатої арабської країни є: готель «Бурдж аль Араб», Пальмові острови, лижний курорт «Ski Dubai» та багато іншого. Особливості клімату дозволяють проводити відпочинок у моря навіть у розпал зими. Окрім того, Емірати відомі як місце традиційного шопінгу (існує зона безмитної торгівлі).

Найкращі готелі ОАЕ розташовані на узбережжі Дубаю (елітний район Джумейра). Готельна база Шарджі і Аджаману трохи поступається. Пляжі готелів Абу-Дабі зовсім маленькі, у жодного з готелів не має прямого виду на море – лише на острови. Проте сервіс у готелях на високому рівні.

Останніми роками серед місцевого населення стала цінуватися освіта, в ОАЕ створені хороші вищі навчальні заклади світового рівня, відкрилися науково-навчальні центри найбільших технічно передових компаній світу.

Із 2007 року в Абу-Дабі проводиться Близькосхідний міжнародний кінофестиваль.

ОАЕ – мусульманська країна. Тут не прийнято знаходиться на вулиці у нетверезому вигляді (за це можна потрапити до в’язниці). Але останніми роками завдяки великій кількості туристів усталені місцеві традиції поступаються європейським.

Населення ОАЕ становить близько 4,5 млн. чол., з яких етнічні араби становлять тільки третину, а корінні мешканці – 11%. Інші – вихідці з Пакистану, Індії, Бангладеш, Шрі-Ланки та інших країн Південної Азії, що емігрували до ОАЕ як тимчасові робочі. Близько 85% населення країни не є її громадянами.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)