АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка до примусового виконання рішення

Читайте также:
  1. III. Прийняття попереднього рішення
  2. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  3. V. Відкликання попереднього рішення
  4. Алгоритм виконання роботи
  5. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. Варіанти виконання завдань
  9. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  10. Визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню
  11. Визнання та звернення до виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню
  12. Визнання та приведення до виконання рішень міжнародного комерційного арбітражу

Підготовка до примусового виконанняце дії державного виконавця, спрямовані на встановлення міарі проживання борж­ника, йо>го роботи, з 'ясування розміру заробітної плати, про­позиції виконати рішення добровільно, створення умов для по­дальшого виконання рішення, в тому числі у примусовому по­рядку.

Метш цієї стадії — створити належні умови для своєчасно­го й ефективного виконання документів, що надійшли до дер­жавного виконавця, а також забезпечити умови для добріовіль-ного виконання рішення боржником. Наприклад, у разі повно­го добровільного виконання рішення боржником у встановле­ний для добровільного виконання строк державний виконавець складає щро це акт, який є підставою для закінчення виконав­чого провадження (ст. ЗО Закону).

Тому законодавством встановлено можливість боржника продати власне майно в рахунок повного або часткового пога­шення біоргу за виконавчим документом, попри те, що воН°


е перебувати під арештом. У такому разі покупець майна й пжника має внести кошти за придбане майно на рахунок ор­ну ДВС у строк, встановлений для добровільного виконання Г'шення, і тільки після підтвердження надходження таких кош-в державний виконавець знімає арешт з майна (ст. ЗО Закону).

Об'єднання виконавчих проваджень — це дія уповноваже­них посадових осіб ДВС зі зведення в єдине виконавче провад-ження виконавчих документів щодо одного боржника. Відповід­но до ст. 49 Закону у разі, якщо у районному чи міському від­ділі ДВС відкрито кілька виконавчих проваджень щодо одного й того самого боржника, їх об'єднують у зведене виконавче провадження і на майно боржника накладають арешт у межах загальної суми стягнення, виконавчого збору і можливих ви­трат на виконавче провадження.

Таке об'єднання здійснюють за постановою державного ви­конавця протягом трьох днів після закінчення строку, призна­ченого боржникові для добровільного виконання. До зведеного виконавчого провадження має бути приєднано всі інші вико­навчі документи, які надходять щодо стягнень з цього борж­ника протягом трьох днів після закінчення строку, передбаче­ного для добровільного виконання.

Якщо виконавчі провадження щодо одного й того самого боржника відкрито в кількох районних (міських) відділах ДВС, то їх об'єднують у зведене виконавче провадження за наказом начальника Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, начальників обласних, Київського та Севастопольсь­кого міських управлінь юстиції (у межах області, міст Києва та Севастополя) та за наказом Міністра юстиції України (у ме­жах держави) з їх власної ініціативи або за поданням началь­ників нижчого рівня у порядку підлеглості відділів.

Із метою реалізації вимог цієї норми Департамент ДВС фор-

мУє відповідні банки дата про відкриття виконавчих провад-

ень у підрозділах ДВС. Чи є те чи інше виконавче або зведе-

е виконавче провадження щодо одного й того самого боржни-

а Державний виконавець перевіряє за даними Єдиного дер-

°вного реєстру вшонавчіа проваджень (ЄДРВП).

ведення цього реєстру визначено Положенням про Єдиний

РЖавний реєстр виконавчого провадження, затвердженим на-щом Мінюсту від 20 травня 2003 р. № 43/5. Маї -5м'н'стРатором ЄДРВП є державне підприємство "Інфор-иний центр" Мінюсту, яке має прямий доступ до комп'ю-



Глава 5 СтяДії в иконавчого провадження



 


терної бази даних і відповідає за її створення, впровадження матеріально-тгехнічне та технологічне забезпечення, збережен­ня і захист дааних.

Дані викошавчих документів, що надійшли до відділу ДВС підлягають обов'язковому внесенню до ЄДРВП. Положенням також передбачено внесення до ЄДРВП усіх виконавчих про­ваджень, а також відомостей майже про усі виконавчі дії, які проводить державний виконавець.

У наказі міро об'єднання виконавчих проваджень визнача­ється відділ,.який веде таке зведене виконавче провадження та координує діяльність інших відділів із його здійснення. З дер­жавних викоінавців цих відділів створюють виконавчу групу, порядок діяліьності якої визначено відповідно до наказу Мін­юсту від 17 травня 2004 р. № 37/51.

До зведенного виконавчого провадження з інших відділів надсилають нсопії виконавчих і процесуальних документів із виконання. З моменту створення такої групи до її керівника переходить піраво вирішення питань здійснення цього зведено­го виконавчого провадження. Якщо керівником виконавчої групи призначено працівника ДВС, який не є начальником відділу ДВС, то повноваження такої посадової особи може бу­ти йому надано відповідно до ст. 2 Закону за наказом Мін­юсту або Голповного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Кі-яївського та Севастопольського міських управлінь юстиції.

Якщо стяг;-неної суми для повного задоволення вимог однієї черги недостатньо, ці вимоги задовольняються пропорційно належній кожкному стягувачеві сумі з урахуванням календар­них строків надходження виконавчого документа на виконання у відповіднийі відділ ДВС.

Строк пр«введення виконавчих дій щодо зведеного вико­навчого проваадження відраховують із моменту приєднання до зведеного викконавчого провадження останнього виконавчого документа.

Після викоонання окремого виконавчого документа виконав­че провадженіня за цим виконавчим документом виводиться зі зведеного винконавчого провадження постановою державного

Про затвердцження Порядку утворення та функціонування виконавчих
груп при органам державної виконавчої служби: наказ Мінюсту від 17 траві»
2004 р. № 37/5,: зареєстрований у Мінюсті 17 травня 2004 р. за № 624/922 //
ОВУ. — 2004.---- № 20. — Ст. 1388.


конавця і виноситься постанова про закінчення виконавчого вИоваДЖення (п. 4.19 Інструкції про проведення виконавчих

дій).

Елемент підготовки до проведення примусового виконання

аЄ і загальна щорічна дія, яку проводить Мінюст щодо ви-

начення організації для реалізації арештованого майна, згідно

Положенням про умови і порядок проведення тендерів (кон-

урсів) з визначення спеціалізованих організацій для реалізації

арештованого державними виконавцями майна, затвердженим

наказом Мінюсту від 11 листопада 2003 р. № 136/51.

Метою проведення тендерів (конкурсів) із визначення спе­ціалізованих організацій є забезпечення реалізації арештовано­го державними виконавцями майна при примусовому виконан­ні рішень судів та інших органів (посадових осіб).

Тендер (конкурс) проводить комісія за наявності двох або більше допущених до нього претендентів, заяви від яких на­дійшли в установлений строк після опублікування повідомлен­ня про проведення тендера (конкурсу) з визначення спеціалі­зованих організацій, які можуть забезпечити реалізацію ареш­тованого державними виконавцями майна.

Тендер (конкурс) проводиться один раз на рік (у четверто­му кварталі поточного року); за його наслідками визначають переможців за адміністративно-територіальними одиницями (відповідно до місцеперебування переможців або їх філій).

Міністр юстиції України протягом десяти робочих днів із Дня надходження протоколу про результати проведення тенде­ра (конкурсу) затверджує протокол (або відмовляє у затверд­женні) та повертає його з відповідним обґрунтуванням для пе­регляду комісією прийнятого рішення.

Після затвердження протоколу про результати проведення тендера (конкурсу) Департамент ДВС в 10-денний термін із моменту отримання затвердженого протоколу заносить пере­можців тендера (конкурсу) за його адміністративно-територіаль-НОю одиницею до переліку спеціалізованих організацій, з якими °Ргани ДВС можуть укладати договори про реалізацію ареш­тованого майна.

*е безпосередньо під час виконання конкретного виконав-

Го Документа відповідно до п. 5.12.5 Інструкції про прове-

ову. __

Ння виконавчих дій майно передають на реалізацію тій спе-

2003.

№ 46. — Ст. 2414.



Глава 5, СтяДії виконавчого провадження



 


ціалізованій організації, яка запропонувала найбільш приваб, ливі умови продажу арештованого майна (найменший розмір комісійної винагороди). Якщо спеціалізовані організації запро­понували однакові умови або всі вони відмовилися від прийнят­тя на реалізацію запропонованого арештованого майна, його за розпорядженням начальника відділу ДВС передають на реалі­зацію спеціалізованій організації за абеткою у порядку черго­вості.

Якщо вартість майна перевищує 20 тис. грн., то документи на реалізацію такого майна державний виконавець передає до спеціалізованої торговельної організації через відповідний від­діл ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції.

Державний виконавець подає до відповідного відділу ДВС всі необхідні документи на реалізацію майна. Вказаний відділ ДВС в 3-денний термін із моменту надходження зазначених документів, у разі відповідності їх чинному законодавству України, надсилає їх до відповідної спеціалізованої торговель­ної організації для укладення з відділом ДВС договору про на­дання послуг із реалізації арештованого майна.

У разі виявлення невідповідності матеріалів вимогам чин­ного законодавства України відповідний відділ ДВС Головно­го управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласного, Київсь­кого чи Севастопольського міського управління юстиції у 3-денний термін повертає ці документи до відділу ДВС, що їх надав, для приведення їх у відповідність до вимог чинного за­конодавства України.

Якщо вартість майна перевищує 20 тис. грн., то документи на реалізацію такого майна державний виконавець передає до спеціалізованої торговельної організації після погодження з Мінюстом України у такому порядку:

а) державний виконавець подає до відповідного відділу ДВС
Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, облас­
них, Київського та Севастопольського міських управлінь
юстиції всі необхідні документи на реалізацію арештовано­
го майна;

б) указаний відділ ДВС в 3-денний термін із моменту надход­
ження зазначених документів, у разі відповідності їх чин­
ному законодавству України, надсилає їх копії до Департа­
менту ДВС;


) Мінюст України в 5-денний термін із моменту надходжен­ня зазначених документів, у разі відповідності їх чинному законодавству України, надає погодження на укладення до­говору про надання послуг із реалізації арештованого май­на, про що письмово повідомляє відповідний відділ ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, облас­них, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції;

г) відповідний відділ ДВС у 3-денний термін з моменту їх надходження надсилає зазначені документи до спеціалізова­ної торговельної організації для укладення з відділом ДВС договору про надання послуг із реалізації арештованого майна;

ґ) у разі виявлення невідповідності матеріалів вимогам чинно­го законодавства України відповідний відділ ДВС Головно­го управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київ­ського та Севастопольського міських управлінь юстиції у 3-денний термін повертає вказані документи до відділу ДВС, що їх надав, а Мінюст України у 5-денний термін — до відділу ДВС Головного управління юстиції Мінюсту в АР Крим, обласних, Київського та Севастопольського місь­ких управлінь юстиції для приведення їх у відповідність до вимог чинного законодавства України (п. 5.12.6 Інструкції про проведення виконавчих дій).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)