АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізм формування ціни тендерної пропозиції (договірної ціни)

Читайте также:
  1. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  2. Безперервність як провідний принцип реформування освітніх систем
  3. Бюджетний механізм забезпечення фінансування соціальної сфери
  4. Валютні системи та валютна політика. особливості формування валютної системи України
  5. Взаємодії в екологічних системах. Принципи формування екосистем
  6. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  7. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  8. Види формування фінансових ресурсів малого підприємництва: субпідряд, лізинг, факторинг, франчайзинг, факторинг, придбання існуючого бізнесу.
  9. Визначення місії підприємства (бізнес-проекту) та формування цілей його діяльності
  10. Виникнення мистецтва як унікального механізму культурної еволюції.
  11. Висновки і пропозиції за результатами ревізії.
  12. Воєнно-економічна політика України в умовах формування ринкових відносин та конверсії ОПК.

Одним з методів визначення ціни будівництва – конкурсна форма розміщення замовлень на будівництво, т. е проведення відкритих або закритих підрядних торгів (тендерів). У разі, коли будівництво планується вести за рахунок бюджетних коштів або за рахунок засобів підприємства, організацій державної форми власності, тендери проводяться на підставі вимог Закону «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» від 22.02.2000 р. №1490-III, зі зм. і доп., за умови, що вартість робіт дорівнює або перевищує суму, еквівалентну 100000 євро.

Основні принципи визначення ціни тендерної пропозиції встановлені підрозділом 3.2 ГСН Д. 1.1-1-2000.

Ціна пропозиції – це ціна, по якій претендент (підрядчик) згоден виконати замовлення.

Ціна тендерної пропозиції, за яку претендент згоден виконати замовлення, розраховується на підставі нормативної потреби в трудових і матеріально-технічних ресурсах, необхідних для здійснення проектних рішень по об'єкту замовлення, і поточних цін на них.

Ціна пропозиції визначається розрахунковим шляхом на підставі нормативних потреб в трудових і матеріально-технічних ресурсах, що привертаються для виконання проекту замовника, в поточних цінах.

Для розрахунку замовник надає претендентові (підрядчикові) інформацію про об'єм робіт, про необхідні ресурси з відповідними кошторисними цінами (або без цін), або ж проектний-кошторисну документацію.

Для розрахунку ціни пропозиції замовник передає підряднику наступні документи:

1) при проведенні тендерів:

- відомість пропонованих об'ємів робіт,

- відомість ресурсів до неї з відповідними кошторисними цінами або без цін,

- інвесторську кошторисну документацію;

2) при переговорах - проектно-кошторисну документацію в повному об'ємі.

У ціні пропозиції претендент (підрядчик) визначає вартість підрядних робіт, які пропонуються до виконання.

До складу цієї вартості підрядчик включає як безпосередні, так і супутні витрати (прямі і загальновиробничі) на будівництво об'єкту замовлення, прибуток, засоби на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій, засоби на покриття риски у випадках, засоби на сплату податків, зборів і обов'язкових платежів.

Поточні ціни на матеріально-технічні ресурси претендент приймає на підставі аналізу власного банку даних. При цьому вартість матеріальних ресурсів визначається, як правило, на рівні цін виробника, що склалися в регіоні.

У ціні своєї пропозиції претендент (підрядчик) враховує економічно обґрунтований прибуток, який він планує отримати від виконання робіт.

На розмір прибутку впливає декілька чинників, зокрема:

- вид будівництва;

- технічна і технологічна складність будови;

- спосіб фінансування будівництва;

- кон'юнктура ринку трудових ресурсів і будівельних організацій, здатних виконати роботи по об'єкту замовлення в даному регіоні, і т.п.

По тих об'єктах, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або засобів підприємств, установ і організацій державної власності, розмір прибули, якщо він планується, як правило, приймається в межах усереднених показників, що рекомендуються Держбудом за узгодженням з Мінекономіки.

Крім того, в ціні своєї пропозиції претендент (підрядчик) може враховувати засоби на покриття ризику, пов'язаного з виконанням робіт, розмір якого залежить від цілого ряду чинників, таких як:

- терміни будівництва;

- способи фінансування будівництва;

- оснащеність будівельної організації матеріально-технічними ресурсами, необхідними для виконання робіт на об'єкті замовлення, і наявність робочих відповідної кваліфікації і т.п.;

- види договірної ціни, пропоновані умови тендеру.

Розмір таких засобів повною мірою залежить від об'єктивної інформації про об'єкт і способів виконання робіт, що зменшують небезпеку непередбачених ситуацій на будівельному майданчику при виконанні робіт.

За наслідками тендеру обирається переможець, який і укладає договір на будівництво об'єкту за запропонованою ціною.

Такий договір повинен містити в обов'язковому порядку:

- документ, на підставі якого визначаються вартісні показники;

- вид ціни, передбачений договором (тверда, динамічна, періодична);

- порядок і терміни уточнення договірної ціни;

- умови фінансування і порядок проведення розрахунків за об'єми виконаних робіт;

- гарантію замовника і підрядчика;

- інші вимоги, передбачені конкретним видом договору і ГК.

Про виявлені в ході будівельних робіт помилки, не уточнені в кошторисі і робочих кресленнях, або помилках, зухвале збільшення або зменшення затвердженої вартості будівництва, підрядчик повідомляє замовника. Замовник, у свою чергу, зобов'язаний в 15-денний термін дати підрядчикові відповідні вказівки, якщо ці зміни, внесені в ході будівництва, привели до збільшення вартості будівництва понад передбачену договором підряду.

До складу ціни тендерної пропозиції підрядником включаються такі види витрат:

1) безпосередні витрати (засоби, які підрядник планує витрачати безпосередньо на споруду об'єкту замовлення - на трудові і матеріально-технічні ресурси);

2) супутні витрати (засоби, які підрядник планує витрачати на будівництво в цілому: підготовку території будівництва; зведення і розбирання (пристосування) титульних тимчасових будівель і споруд; додаткові витрати, пов'язані з виконанням будівельно-монтажних робіт в зимовий період, якщо це планується проектом організації будівництва. При необхідності включаються також засоби на: перевезення працівників автомобільним транспортом; відряджання працівників на будівництво; перебазування будівельно-монтажної організації тощо)

3) прибуток;

4) засоби на покриття ризику;

5) засобу на сплату податків, зборів, обов'язкових платежів.

У свою чергу безпосередні і супутні витрати розділяються на наступні види робіт і витрат:

- будівельні роботи;

- роботи по монтажу устаткування (монтажні роботи);

- інші витрати.

За умов, запропонованих замовником, можуть також включатися витрати по придбанню і доставці устаткування на будівництво. Поточні ціни на матеріально-технічні ресурси претендент приймає на підставі аналізу власного банку даних. За матеріалами, виробами і конструкціями ціна на встановлену одиницю вимірювання враховує наступні елементи вартості:

- відпускну ціну (як правило, приймається в межах, що склалися в регіоні за цінами виробників);

- вартість тари, упаковки і реквізиту;

- вартість транспортування і вантажних робіт (розраховуються на підставі відстані перевезень і діючих тарифів);

- заготовчо-складські витрати (розраховуються виходячи з відповідної статі даних витрат і об'ємів матеріальних ресурсів, що зберігаються на складах і вживаних безпосередньо на будівництві, потужності організації і об'ємів робіт по даному будівництву).

Середньомісячна заробітна платня на одного працівника, яку претендент планує одержувати на об'єкті замовлення, визначається з урахуванням рівня цін споживацьких товарів і послуг, що надаються населенню. По будівництвах (об'єктам), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або засобів підприємств, установ і організацій державної власності, середньомісячна заробітна платня розраховується з урахуванням середнього по будівництву рівня заробітної платні на одного працівника в режимі повної зайнятості на певний період, який надаватиметься Держбудом.

Вартість експлуатації будівельних машин і механізмів у складі прямих витрат претендент (підрядник) визначає виходячи з:

- нормативного часу роботи машин, необхідних для виконання пропонованого об'єму робіт (визначається на підставі ресурсних елементних кошторисних норм і пропонованих до виконання об'ємів робіт);

- вартості експлуатації машин за одиницю часу їх застосування (машино-година) в поточних цінах.

По будівництвах і об'єктах, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або засобів підприємств, установ і організацій державної власності, вартість машино-години, як правило, розраховується в межах, рекомендованих Держбудом.

До складу ціни пропозиції претендент (підрядник) також включає засоби на супутні витрати, необхідні для здійснення будівництва в цілому, які плануються на об'єкті:

1) витрати на підготовку території будівництва – обчислюються на підставі даних проекту, передбачуваних об'ємів робіт, трудових і матеріально-технічних ресурсів до них і відповідних поточних цін на вказані ресурси;

2) засоби на зведення і розбирання титульних тимчасових будівель і споруд, необхідних для проведення будівельно-монтажних робіт, а також для обслуговування працівників будівництва в межах будівельного майданчика – обчислюються на підставі даних проекту, з урахуванням оснащеності будівельної організації контейнерними і збірно-розбірними мобільними (інвентарними) будівлями і спорудами, а також можливості пристосування і використовування і використовування для потреб будівництва існуючих і знов споруджених будівель і споруд постійного типу.

3) додаткові витрати, пов'язані з виконанням будівельно-монтажних робіт в зимовий період, якщо це планується – визначаються тільки на об'єм робіт, виконання яких планується в зимовий період під відкритим небом і в приміщеннях, що не обігріваються. Вони враховують компенсацію додаткових витрат:

- робочого часу робітників-будівників і монтажників і робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні будівельних машин і механізмів;

- часу роботи будівельних машин і механізмів;

- матеріальних ресурсів, викликаних їх підвищеними втратами;

- на інші додаткові роботи, супутні виконанню будівельно-монтажних робіт в зимовий період.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)