АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціально-забезпечувальних правовідносин

Читайте также:
  1. Види господарських правовідносин
  2. Види господарських правовідносин
  3. Від інших видів правовідносин
  4. Вопрос 7 поняття, ознаки та види суб’єктів господарських правовідносин
  5. Вопрос Господарські правовідносини, їх ознаки та види
  6. Господарські правовідносини(Гп): поняття і види.
  7. Господарські правовідносини, їх ознаки та види
  8. Господарські правовідносини, їх ознаки та види
  9. Господарські правовідносини, їх ознаки та види.
  10. Господарські правовідносини, як предмет регулювання господарського права, їх ознаки та види.
  11. Господарські правовідносини. Методи господарського права
  12. Громадяни підприємці як суб’єкти господарських правовідносин

Соціально-забезпечувальні правовідносини є визначаль­ними у системі правових відносин соціального забезпечення. Вони становлять комплекс суспільних відносин, що врегу­льовані нормами права, та стосуються матеріального забез­печення громадян чи надання їм соціальних послуг і пільг у разі настання соціальних ризиків за рахунок коштів соціаль­них фондів та бюджетів різних рівнів.

За своїми сутнісними характеристиками соціально-забез-печувальні правовідносини належать до розподільчих відно­син, оскільки в юридичній формі виражають і закріплюють економічні відносини перерозподілу витрат відповідних гро­шових коштів (Державного й місцевих бюджетів та спеціаль­но створених фондів).

Характерною рисою соціально-забезпечувальних пра­вовідносин є їх так звана персоніфікація (індивідуалізація). Вона виражається у тому, що обсяг права на соціальне забез­печення конкретної особи (наприклад, розмір пенсії) зумов­люється саме її періодом трудової діяльності та сплатою стра­хових внесків, розміром середнього заробітку, відсотком втрати працездатності, сімейним станом, кількістю утри­манців тощо.

Чимало вчених, які досліджували соціально-забезпечу­вальні правовідносини (Р. І. Іванова, В. А. Тарасова, Є. Є. Ма-чульська), виділяють таку їх ознаку, як соціальну алімен-тарність1. Вони вважають, що соціальний характер право-

1 Мачульская Е. Е. Право социального обеспечения. — М.: Международьій центр финансово-зкономического развития, 1997. —С. 21.


 




Розділ 4. Правовідносини соціального забезпечення __________________________

відносин проявляється у тому, що кошти на їх реалізацію у з
значені фонди акумулюються шляхом здійснення відповідни
грошових внесків усіма фізичними та юридичними особами)
тобто фактично усім суспільством. Аліментарність полягає у
тому, що матеріальне забезпечення громадян здійснюється пе+;
реважно на безеквівалентній основі, без попереднього та по*
дальшого відшкодування сплачених коштів або наданих піль^
чи послуг. Це, на думку вчених, істотно відрізняє соціально-:
забезпечувальні правовідносини від подібних правовідносин,
характерних для інших галузей права. Більшість цивільних,'
правовідносин (наприклад, купівлі-продажу, обміну, поставки,
тощо) реалізуються шляхом безпосереднього відшкодування'
вартості набутого майна чи отриманої послуги, а трудові пра­
вовідносини будуються за принципом виконання тієї чи іншої
роботи за певну грошову винагороду тощо.,

Однак сучасний стан соціально-забезпечувальних правовідносин засвідчує, що не всі вони є аліментарними. Матеріальне забезпечення громадян за принципом соціаль­ної аліментарності здійснюється лише у системі державно-', го соціального забезпечення за рахунок коштів бюджетів в обсязі, що не перевищує гарантованих державою соціаль­них стандартів. Це, наприклад, забезпечення допомогами дітей-інвалідів чи сімей з дітьми, які не застраховані у сис­темі загальнообов'язкового державного соціального стра­хування, або ж пільгове забезпечення ветеранів війни чи осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, та деякі інші.

За тривалістю в часі соціально-забезпечувальні пра­вовідносини можуть бути постійними (регулярними) або ж відбуватися як одноактна дія. Так, виплата пенсій усіх видів здійснюється щомісячно і впродовж певного терміну, на який вона призначена: наприклад, пенсії за віком та вислугу років призначаються довічно, по інвалідності — на весь час ; інвалідності особи або довічно, пенсії в разі втрати годуваль­ника — до досягнення повноліття дітьми померлого году­вальника тощо. Разом з тим, такий вид соціального забезпе-


' -■ Загальна характеристика соціально-забезпечувальних правовідносин

■іення, як допомоги, є переважно одноразовим (допомога по иагітності та пологах, одноразова допомога при народженні дитини, допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю тощо). Надання соціальних послуг також може відбуватись мбо одноразово, або регулярно (протягом тривалого часу). Так, наприклад, побутове обслуговування одиноких осіб по­чилого віку органами соціального забезпечення здійс­нюється регулярно (2-3 рази на тиждень) протягом тривало­го часу, а забезпечення інвалідів засобами пересування має одноразовий характер.

В основі соціально-забезпечувальних правовідносин ле­жить суб'єктивне право особи на соціальне забезпечення пев­ного виду та відповідний йому обов'язок державних органів (юридичних осіб) призначити чи надати його.

Спектр правомочностей учасників соціально-забезпечу-вальних правовідносин, що мають суб'єктивне право, є до­волі різноманітним. Вони вправі вимагати відповідних дій органів чи установ, які здійснюють соціальне забезпечення, для реалізації свого соціального права. Крім того, їм на­дається можливість самостійно вчиняти певні дії та право звернутися за захистом до держави в разі порушення цього права. Так, суб'єкт права на пенсію вправі вимагати: призна­чення пенсії визначеного виду і розміру в разі настання пенсійних ризиків, проведення перерахунку розміру пенсії (при зміні страхового стажу), переведення з одного виду пенсії на інший, а також проведення інших передбачених пенсійним законодавством дій.

Правомочностям суб'єкта права на соціальне забезпечен­ня відповідає юридичний обов'язок відповідного органу соціального захисту призначити та здійснити надання соціального забезпечення. Юридичний обов'язок разом із суб'єктивним правом, як уже наголошувалося, становлять основу змісту правовідносин цього виду, а отже, й зумовлю­ють їх активний характер.

Фізичні особи, які виступають суб'єктами права на соціальне забезпечення, наділені також певними юридичними обов'яз-


 




Р очділ 4. П равовідносини соціального забезпечення

ками. Так, законодавством передбачено, що пенсіонер зо­бов'язаний своєчасно повідомляти про обставини, які можуть спричинити зміну розміру пенсії або припинити її виплату (зміни в складі сім'ї пенсіонера, переосвідченпя у МСЕК тощо). Зо невиконання цих юридичних обов'язків до пенсіонерів засто­совуються передбачені пенсійним законодавством санкції. На­приклад, при одержанні з їх вини зайвих сум пенсії на них по­кладається обов'язок відшкодувати завдану шкоду.

Характерною особливістю соціально-забез печу вальних правовідносин с те, що на відміну від багатьох інших право­вих відносин вони в ідеалі як відносини суспільні не можуть існувати позо сферою правового регулювання. Та обставина, що при характеристиці предмета права соціального забезпе­чення ми виходили із класичного їх розуміння як суспільних відносин, що існують у сфері соціального захисту і потребу­ють свого законодавчого впорядкування, стаючи тим самим предметом права, зовсім не означає, що об'єктивно такі відносини можливі без правового регулювання. Якщо інші суспільні відносини (майнові, трудові, сімейні, земельні то­що) можна уявити і без їх правової форми, то відносини соціального захисту завжди с правовими відносинами. Адже не можуть існувати відносини з нарахування й виплати, наприклад, пенсій, якщо попередньо не буде проголошено право на пенсію. Так само не можна отримати субсидію на покриття комунальних послуг, якщо держава не гарантува­тиме такої можливості. Отже, соціально-забезпечувальні відносини у їх ідеальному вигляді завжди мають правову форму. Т у традиційному значенні суспільних відносин як таких, відносин соціального захисту не буває1.

■Сучасний стан розпитку суспільних відносин у державах з високим рівнем пра­вового.забезпечення фактично впключяс існування не правових форм цих відносин. Навіть якщо врахувати, що частина відносин все ж врегульовується іншими видами соціальних норм (моральними, звичаєвими, релігійними, корпоративнії ми тонні), відсоток відносин, що забезпечуються правовими нормами, о абсолютно найвищим. Тому коли ми відзначаємо, що існують, на­приклад, відносини купітїлі-ііродажу, трудові, сімейні чи інші, то ми тим самим уявляємо, що йдеться відразу про правові види цих відносин. Всі вони вже врегульовані правовими нормами і поза правом практично не існують.


\-.і гильни харіїніперистпка социігіьно-.шбслісчіівагіьних праекшиЬіосин

Зазначена обставина досить суттєво вплинула по характер

ндичних фактів, які породжують виникнення, зміну та

н чинення соціально-забезпеч у вальних правовідносин.

іьіпе того, при цьому визначальними тут все ж є юридичні

■ к'ти, які виступають підставами виникнення цих відно-

Гллузева наука такі факти, що лежать в основі соціально­
го снувальних правовідносин, називні-: юридичними і
.адами, виділяючи при цьому три необхідні елементи і
лдичіюго фактичного складу (окремі юридичні факти). Це |<
родусім об'єктивні обставини (факти), а також волсвияв-
,іпя особи на отримання конкретного виду соціального за- | |
шочення І рішення компетентного органу про прпзпачен- ' >
відповідного виду соціального забезпечення. Кожен із цих І і
-плинних фактів, що у сукупності формують юридичний \,
іад, г, необхідним для виникнення еоціально-зобезпечу- §.
!ьних правовідносин. Відсутність хоча б одного з еле- ||
лтів цього ланцюжка виключає можливість становлення |
жових відносин. і.!■
Об'єктивні факти — це такі передбачені юридичними ігор- іц
^і 11 конкретні соціальні обставини, які є необхідними для::-
пикнення у особи права на певний вид соціального забез- ]'.
іоння. Воші бувають абсолютно та відносно об'єктивними ■[
ктами.,; і
Абсолютно об'єктивними фактами, тобто такими, що не П
іежать від волі самого суб'єкта правовідносин, вважають-,!
соціальні ризики та стать особи. Вони визначають вид пра- і
'йдноеин та умови їх динаміки.;■
Відносно об'єктивними фактами с обставини, наявність!;
відсутність яких ставиться у залежність від волі суб'єктів
мвовідносин. Такими є страховий стаж особи, її заробіток
деякі інші.

Другий елемент юридичного складу повністю стосується !:

і'ри свідомого волевиявлення суб'єкта права на соціальне ''
"іезпечення, а тому такі факти прийнято називати діями.
об правовідносини соціального забезпечення постали в ре-


Розділ 4. Правовідносини соціального забезпечення

альності, необхідним є волевиявлення (ініціатива) громадя­нина або іншої, визначеної законодавством, особи, яка діє в інтересах отримувача. Волевиявлення зазвичай має письмо­ву форму і проявляється у вигляді заяви до відповідного ком­петентного органу, який ухвалює рішення про надання особі належного виду соціального забезпечення.

Найбільш характерним прикладом елементів волевияв­лення, що властиві правовідносинам соціального забезпечен­ня, можуть бути підстави виникнення пенсійних правовідно­син усіх видів. Вони постають за наявності визначеної у зако­нодавстві певної сукупності юридичних фактів, яка є індиві­дуальною для кожного з видів таких правовідносин. Так, для виникнення пенсійних правовідносин за віком юридичний склад повинен містити такі елементи: досягнення особою пенсійного віку; наявність страхового стажу зазначеної три­валості; волевиявлення громадянина та рішення компетент­ного органу про призначення пенсії. Для виникнення пен­сійних правовідносин у зв'язку із забезпеченням інвалідів юридичними фактами є: наявність однієї з трьох груп інва­лідності у поєднанні з її причиною (загальне чи професійне захворювання); наявність страхового стажу певної трива­лості (для пенсійного забезпечення по інвалідності внаслідок загального захворювання); волевиявлення інваліда та акт відповідного компетентного органу про призначення пенсії у зв'язку з інвалідністю.

Необхідним елементом юридичного фактичного складу є і рішення державного органу. Саме воно і зумовлює динаміку соціально-забезпечувальних правовідносин.

Рішення про призначення пенсії констатує наявність усіх необхідних умов для виникнення, зміни чи припинення пенсійних правовідносин. У фактичному складі — це завер­шальний елемент, який у сукупності з іншими призводить до певних юридичних наслідків — призначення соціальної ви­плати, зміни її розміру, припинення виплати тощо.

У сфері недержавного пенсійного забезпечення зовнішнім проявом волевиявлення сторін (скажімо, пенсійного фонду


4.2. Загальна характеристика соціально-забезпечувальних правовідносин

та вкладника) може стати пенсійний контракт. Змістом цьо­го договору вважатимуться пенсійні ризики, настання яких зумовлює виникнення у особи-учасника права на пенсію, істотні умови застосовуваної пенсійної програми та умови ре­алізації пенсійного права особи. Укладення пенсійного кон­тракту є первинним елементом юридичного фактичного складу у сфері недержавного пенсійного забезпечення.

Варто зазначити, що традиційна класифікація юридич­них фактів за правовими наслідками на правовстановлюючі, правозмінюючі, правоприпиняючі у сфері соціального забез­печення є до певної міри умовною. Тут за певних обставин один і той самий юридичний факт може мати різні правові наслідки. Так, смерть пенсіонера припиняє правовідносини з матеріального забезпечення пенсією за віком і може стати підставою для призначення виплати у зв'язку із втратою го­дувальника.

Соціально-забезпечувальні правовідносини, утворюючи єдину цілісну структуру, є, тим не менше, досить неоднорід­ними, що дає підстави класифікувати їх за різними кри­теріями.

Найпоширенішою можна визнати класифікацію за вида­ми соціального забезпечення, де, як відомо, виділяють пен­сійне забезпечення, допомоги, соціальні пільги та соціальне обслуговування. Зазначені види зумовлюють відповідний поділ соціально-забезпечувальних правовідносин на пен­сійні, допомогові та правовідносини щодо надання соціаль­них пільг і обслуговування. Натомість чимало з цих видів можна класифікувати на окремі підвиди залежно від виду соціального забезпечення, на який претендує особа. Так, правовідносини у сфері державного пенсійного забезпечення поділяють на правовідносини пенсійного забезпечення за віком, у зв'язку з інвалідністю внаслідок загального захво­рювання, внаслідок професійного захворювання та внаслі­док втрати годувальника (у солідарній пенсійній системі), щодо забезпечення довічною пенсією чи одноразовою випла­тою (у накопичувальній системі).


 




Розділ 4. Правовідносини соціального забезпечення


4.3. Об'єкти соціально-забезпечувальних правовідносин


 


Для класифікації допомогових правовідносин, як і для класифікації самих видів допомог, використовуються дещо інші критерії. Так, за характером суб'єктного складу всі ці правовідносини поділяються на правовідносини з надання соціальних допомог сім'ям з дітьми, тимчасово непрацездат­ним громадянам, безробітним, малозабезпеченим особам, особам, що постраждали внаслідок аварій, катастроф, сти­хійного лиха; а за джерелами фінансування — на правовід­носини по допомозі в системі загальнообов'язкового держав­ного соціального страхування та у бюджетній сфері.

Чимало з цих видів потребує ще більш детального поділу. Так, класифікуючи допомоги сім'ям з дітьми за соціальним ризиком, можна виділити: допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, одноразові допомоги при народженні дитини, до­помоги для догляду за дитиною, допомоги на дітей одиноким матерям тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)