АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  2. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  3. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  4. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  5. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  6. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  7. VП. Матеріали методичного забезпечення
  8. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  9. БОЙОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  10. В) забезпечення максимального моменту на ведучих колесах.
  11. Виробниче освітлення. Нормування та забезпечення
  12. Глава 10. Заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування

Технічне забезпечення – комплекс заходів, які проводять із метою своєчасного укомплектування військ озброєнням і технікою, боєприпасами і військово-технічним майном, підтримання озброєння і техніки в постійній готовності до бойового застосування, забезпечення високої ефективності й надійності в їхній роботі в будь-якій обстановці, а також для швидкого від­нов­лення та повернення до робочого стану озброєння і техніки при пошкодженнях.

В умовах повної моторизації та механізації підрозділів і частин усіх родів військ, спеціальних військ і тилу технічне забезпечення відіграє важливу роль у досягненні й підтриманні їхньої боєздатності. Без своєчасного і пра­вильного проведення заходів технічного забезпечення зараз неможливо роз­раховувати на успішне ведення загальновійськового бою тривалий час чи здійснення маршу на велику відстань, особливо в складних погодних умовах і на місцевості. Про це свідчить досвід навчань, маневрів і локальних війн.

Технічне забезпечення поділяється на ракетно-технічне, артилерійсько-технічне, танко-технічне, автотехнічне, інженерно-технічне, хіміко-технічне, технічне забезпечення зв'язку й автоматизованої системи управління війсь­ками, технічне забезпечення по службах тилу та метрологічне забезпечення.

До основних заходів технічного забезпечення відносять: укомплекту­вання військ озброєнням і технікою, забезпечення боєприпасами і військово-технічним майном, здійснення технічно правильної експлуатації озброєння і техніки, своєчасне проведення їхньої евакуації і ремонту, організація оволодіння технікою особовим складом та управління силами і засобами техніч­ного забезпечення. Ці заходи постійно проводяться силами і засобами бойових підрозділів, а також спеціальними підрозділами технічного обслу­говування (ремонтними і ремонтно-відновлювальними, підрозділами складів із запасами військово-технічного майна та ін.).

У військах існує чітка система укомплектування озброєнням, бойовою та іншою технікою, забезпечення боєприпасами і військово-технічним майном. Вона передбачає централізоване укомплектування і забезпечення цими засобами підрозділів і частин за планом старшого командира, а також відпо­відальність посадових осіб вищої ланки за своєчасне та безперебійне уком­плектування підлеглих військ озброєнням, бойовою та іншою технікою, за­без­печення їх боєприпасами і військово-технічним майном.

Відповідно до штатів і табелів, що визначають чисельність і призначення особового складу, а також перелік озброєння і техніки для забезпечення підрозділів і частин, здійснюються їхнє укомплектування і забезпечення визначеною кількістю ракетно-артилерійського озброєння, радіотехнічних засобів, боєприпасів і артилерійського майна, бронетанкової та автомобільної техніки, засобів інженерного і хімічного озброєння, засобів захисту, техніки і майна зв'язку, техніки продовольчої, речової, медичної та інших служб. Укомплектовувати війська озброєнням і технікою можна за рахунок не тіль­ки засобів, що надходять від вищої інстанції, але й засобів, підібраних на полі бою (трофейних і відновлених у частинах і з'єднаннях).

Для безперебійного забезпечення військ військово-технічним майном створюють військові запаси. Вони знаходяться в особового складу, при озброєнні, в бойових та інших машинах, у транспортних підрозділах і частинах. При необхідності створюють додаткові запаси, які пере­вищують встановлені норми військових запасів. За цільовим призначенням і порядком витрат військові запаси боєприпасів поділяються на витратну частину та недоторканий запас, який витрачають лише в особливих випадках з дозволу командира частини (підрозділу).

Одночасно з витратами боєприпасів, пального, інших засобів під час бою або при здійсненні маршу, а також при знищенні частини озброєння, техніки та інших засобів високоточним озброєнням, запалювальними боє­припасами противника або їхньому пошкодженні, виникає необхідність у поповненні витрачених і знищених засобів. Воно здійснюється шляхом до­укомплектування, поповнення підрозділів необхідною кількістю засобів за рахунок витратної частини військових запасів, а також за рахунок надхо­джен­ня озброєння, техніки, боєприпасів зі складів і баз їхнього зберігання. Щоб безперебійно забезпечувати війська озброєнням, технікою, боєприпаса­ми і технічним майном, своєчасно поповнювати їхні витрати і втрати, рухомі склади і бази, а також транспорт із військовими запасами, розміщують і пе­ре­міщують з урахуванням умов обстановки, що склалася, і можливих її змін.

Технічно правильну експлуатацію озброєння і техніки складають: підго­товка їх до застосування, технічне обслуговування, транспортування і збері­гання. Вона здійснюється спеціально підготовленим особовим складом підрозділів: водіями, механіками-водіями, екіпажами, обслугою із залученням спеціалістів, якщо це потрібно при виконанні робіт стосовно підготовки до бойового застосування, технічного обслуговування, транспортування і збері­гання. Порядок експлуатації встановлюється командиром відповідно до отри­маного завдання, обстановки, що склалася, і вказівок старшого командира.

При підготовці до бою і під час бою, при пересуваннях і розташуванні військ на місці деяка частина озброєння і техніки в результаті впливу против­ника, порушення правил експлуатації та з інших причин виходить із ладу.

Зразками техніки і комплексами, що вийшли з ладу, вважають: пошко­джені, несправні, засипані, потоплені й перевернуті, а також справні зразки і комплекси, експлуатаційний персонал (водії, механіки-водії, екіпажі, обслуга), що втра­тили боєздатність. Озброєння і техніка, що вийшли з ладу, підлягають ева­куації.

Евакуацію проводять із метою своєчасного зосередження озброєння і техніки, що вийшли з ладу, в районах розташування ремонтних підрозділів і на пунктах збирання пошкоджених машин, що розгортаються для їхнього огляду і ремонту поблизу шляхів евакуації, джерел води та в місцях най­більшого виходу з ладу озброєння і техніки.

Озброєння і техніка, що вийшли з ладу, евакуйовуються безпосередньо в ході бою або в інших умовах дій військ, як правило, спеціально призна­ченими для цього підрозділами (рятувально-евакуаційними групами, евакуа­ційними командами, технічним забезпеченням колон на марші та ін.) і попут­ним транспортом загального призначення. В окремих випадках вона може здійснюватися експлуатаційним персоналом із залученням штатних машин загальновійськових підрозділів, підрозділів родів військ і спеціальних військ.

Ремонт озброєння і техніки проводять із метою підтримання і віднов­лення працездатності й технічного ресурсу зразків або їхніх складових частин. У бойовій обстановці його здійснюють в основному на місці виходу озброєння і техніки з ладу або в найближчому укритті, а також у районах розгортання ремонтних підрозділів і на пунктах збору пошкоджених машин.

Перш за все ремонтують озброєння, бойову та іншу техніку, які необхідні підрозділам і частинам для виконання бойових завдань, а також ті, що потребують найменшого обсягу відновлювальних робіт і за найменший термін часу можуть бути відновлені.

Відремонтовані озброєння і техніка повертаються у свої підрозділи і частини або направляються за вказівкою командира на укомплектування підрозділів і частин, які відновлюють свою боєздатність. А озброєння і техніка, що не можуть бути відновлені ремонтними підрозділами чи на пункті збирання пошкоджених машин, передаються ремонтно-евакуаційним органам.

Управління силами і засобами технічного забезпечення – складова частина управління військами. Враховуючи особливу важливість технічного забезпечення для успішних дій військ, командир здійснює управління ним як особисто, так і через штаб, своїх заступників з озброєння і тилу, началь­ників родів військ, спеціальних військ і служб. Ці посадові особи організо­вують технічне забезпечення на основі рішення і вказівок командира, а також розпоряджень відповідних начальників вищої ланки управління з питань технічного забезпечення.

Управління силами й засобами технічного забезпечення здійснюють із командно-спостережних пунктів і пунктів технічного спостереження підрозділів, командних пунктів і тилових пунктів управління.

Технічне забезпечення бойових дій військ здійснюють у тісній взаємодії з тиловим забезпеченням. Узгоджена робота органів управління із силами й засобами технічного і тилового забезпечення є однією з найважливіших умов досягнення успіху у виконанні поставлених перед ними завдань.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)