АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Місцеві органи виконавчої влади

Читайте также:
  1. I. Ознакомление со структурным подразделением организации
  2. I. Приготовление фиксированных препаратов из культур микроорганизмов, растущих на плотных и жидких питательных средах.
  3. II. КОНСТРУКЦІЯ РАДЯНСЬКОЇ ВЛАДИ
  4. II. Организационные основы деятельности участкового уполномоченного полиции
  5. II. Принципы организации и деятельности прокуратуры Российской Федерации
  6. II. Управление персоналом структурного подразделения организации
  7. III Организация кадровой работы
  8. III. Организация деятельности
  9. III. Организация несения службы участковым уполномоченным полиции
  10. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  11. IV.Оценка эффективности деятельности структурного подразделения организации
  12. SWOT-анализ организации

 

Важливу роль у системі органів виконавчої влади відіграють місцеві державні адміністрації, які є місцевими органами вико­навчої влади. Вони, відповідно до Закону України «Про місцеві держані адміністрації», здійснюють функції виконавчої влади, за­безпечують досягнення визначених Конституцією та законами України її завдань і цілей безпосередньо на місцях в областях, районах у містах Києві та Севастополі.

Місцеві державні адміністрації діють на принципах, властивих для всієї системи органів виконавчої влади з урахуванням особливостей умов і завдань їх функціонування. Основними заса­дами діяльності місцевих державних адміністрацій є:

відповідальність перед людиною і державою за свою діяль­ність;

• верховенство права;

• законність;

• пріоритетність прав людини;

• гласність;

• поєднання державних і місцевих інтересів; відповідальність перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України;

• підзвітність і підконтрольність органам виконавчої влади ви­щого рівня тощо.

Місцеві державні адміністрації' є єдиноначальними органами виконавчої влади, мають статус юридичної особи. Владні повнова­ження цих державних органів реалізуються одноособово їх керів­никами — головами місцевих державних адміністрацій, які призна­чаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів. У здійсненні своїх повноважень вони відповідальні перед Президентом України і Кабінетом ММстрів країни та підконтрольні органам виконавчої влади вищого рівня.

Місцеві державні адміністрації також підзвітні і підконтроль­ні радам у частині повноважень, делегованих їм відповідними районними чи обласними радами. Обласна чи районна рада може висловити недовіру голові відповідної місцевої державної адмі­ністрації, на підставі чого Президент України приймає рішення про відставку голови місцевої державної адмшістрації.

У межах своїх повноважень місцеві державні адміністрації здійснюють виконавчу владу на території відповідних адміністра­тивно-територіальних одиниць, а також реалізують повноважен­ня, делеговані їм відповідними радами. Особливості здійснення виконавчої влади у містах Києві та Севастополі визначаються окремими законами України.

Основними завданнями місцевих державних адміністрацій, виконання яких вони забезпечують у межах відповідних адмініс­тративно-територіальних одиниць є: виконання Конституції, за­конів України, актів Президента України, Верховної Ради Укра­їни, Кабінету Міністрів України та інших органів виконавчої влади вищого рівня; забезпечення законності і правопорядку на підвідомчій території, додержання прав і свобод громадян; ви­конання державних і регіональних програм соціально-економіч­ного та культурного розвитку, програм охорони довкілля, а в місцях компактного проживання корінних народів і націо­нальних меншин — також програм їх національно-культурного розвитку; підготовка і виконання відповідних бюджетів та про­грам, звіти про їх виконання; здійснення взаємодії з органами міс­цевого самоврядування; реалізація інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

У межах, установлених Конституцією і законами України, а також актами Президента, Кабінету Міністрів, інших органів ви­конавчої влади вищого рівня, місцеві державні адміністрації здійс­нюють управління у визначених цими актами галузях суспільного життя і несуть відповідальність за стан справ у цих галузях.

До установ і закладів, які належать до сфери місцевих дер­жавних адміністрацій, є засновані ними або з їх участю, засоби ма­сової інформації: радіо, телебачення, газети, журнали, інші періо­дичні видання; інвестиційні фонди, засновниками яких є обласні державні адміністрації; об'єкти, які забезпечують діяльність дер­жавних підприємств, установ і організацій і перебувають на місце­вому бюджеті, а також деякі інші об'єкти управління, визначені чинним законодавством. У разі делегування місцевим державним адміністраціям районними чи обласними радами відповідних повноважень в їх управлінні перебувають також об'єкти спільної власності територіальних громад.

Повноваження місцевих державних адміністрацій поширю­ються на всі основні сфери суспільного життя на місцях — полі­тичну, економічну, соціальну та культурну (духовну).

Законом України «Про місцеві державні адміністрації» визна­чені їх основні галузеві повноваження, зокрема, в галузі соціаль­но-економічного розвитку; бюджету та фінансів; управління майном приватизації та підприємництва; в галузі містобудування, житлово-комунального господарства, побутового, торговельно­го обслуговування, транспорту і зв'язку; використання та охоро­ни земель, природних ресурсів і охорони довкілля; в галузі науки, освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту, мате­ринства й дитинства, сім'ї та молоді; соціального забезпечення та соціального захисту населення; у галузі зайнятості населення, праці та заробітної плати; забезпечення законності, правопоряд­ку, прав і свобод громадян; у галузі міжнародних зовнішньоеко­номічних відносин; у галузі оборонної діяльності.

На місцеві державні адміністрації покладено здійснення дер­жавного контролю за збереженням і раціональним використан­ням державного майна; станом фінансової дисципліни, обліку та звітності, виконанням державних контрактів і зобов'язань пе­ред бюджетом, належним і своєчасним відшкодуванням шкоди, заподіяної державі; використанням та охороною земель, лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного сві­ту та інших природних ресурсів; охороною пам'яток історії та культури, збереженням житлового фонду; додержанням ви­робниками продукції стандартів, технічних умов та інших вимог, пов'язаних з її якістю та сертифікацією; додержанням санітар­них і ветеринарних правил, збиранням, утилізацією і захоронен-ням промислових, побутових та інших відходів, додержанням правил благоустрою; додержанням архітектурно-будівельних норм, правил і стандартів, додержанням правил торгівлі, побуто­вого, транспортного, комунального обслуговування, законодав­ства про захист прав споживачів; додержанням законодавства з питань науки, мови, реклами, освіти, культури, охорони здо­ров'я, материнства та дитинства, сім'ї, молоді та неповнолітніх, соціального захисту населення, фізичної культури та спорту; охороною праці та своєчасним і не нижче визначеного держа­вою мінімальним розміром оплати праці; додержанням гро­мадського порядку, правил технічної експлуатації транспорту та дорожнього руху; додержанням законодавства про державну таємницю та інформацію.

Для реалізації наданих повноважень та здійснення контроль­них функцій місцевим державним адміністраціям надані права:

• проводити перевірки стану додержання Конституції України, законів України, інших актів законодавства органами місце­вого самоврядування та їх посадовими особами, керівниками підприємств, установ, організацій, їх філіалів та відділень не­залежно від форм власності і підпорядкування;

• залучати вчених, спеціалістів, представників громадськості до проведення перевірок, підготовки і розгляду питань, що належать до компетенції місцевих державних адміністрацій;

• одержувати відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів і органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, політичних партій, громадських і релігійних організацій, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності;

• видавати згідно з чинним законодавством обов'язкові для ви­конання розпорядження керівникам підприємств, установ і організацій, а також громадянам з контрольованих питань: порушувати питання про їх відповідальність у встановленому законом порядку;

• здійснювати інші функції і повноваження згідно з чинним за­конодавством.

Склад місцевих державних адміністрацій формують голови місцевих державних адміністрацій. Крім голови, до їх складу вхо­дять заступники голови, керівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів. У межах бюджетних асигнувань голови місцевих державних адміністрацій визначають структуру, затвер­джують штатний розпис місцевих державних адміністрацій та по­ложення про їх структурні підрозділи. Типові структури місцевих державних адміністрацій, типовий перелік їх управлінь, відділів та інших структурних підрозділів та типові положення про них затверджуються Кабінетом Міністрів України.

На виконання Конституції України, законів України, актів Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади власних і делегованих повноважень голови місцевих державних адміністрацій видають розпорядження, а керівники управлінь, від­ділів та інших структурних підрозділів — накази. Розпорядження голів місцевих державних адміністрацій, прийняті в межах їх компетенції, є обов'язковими для виконання на відповідній території всіма органами, підприємствами, установами та організаціями, по­садовими особами і громадянами. Голови місцевих державних ад­міністрацій видають розпорядження одноособово і несуть за них відповідальність згідно з чинним законодавством.

Акти місцевих державних адміністрацій ненормативного ха­рактеру, прийняті в межах їх повноважень, набирають чинності з моменту їх прийняття, якщо самими актами не встановлено ін­ший термін введення їх у дію. Ці акти доводяться до їх виконав­ців, а при потребі — оприлюднюються.

Організаційно-процедурні питання внутрішньої діяльності місцевих державних адміністрацій регулюються їх регламента­ми, які затверджуються головами відповідних державних адмініс­трацій. Типові регламенти місцевих державних адміністрацій за­тверджуються Кабінетом Міністрів України.

Свої особливості має діяльність місцевих державних адмініст­рацій в Автономній Республіці Крим. Крім завдань, які передбаче­ні законодавством для всіх місцевих державних адміністрацій України, в Автономній Республіці Крим вони забезпечують вико­нання Конституції Автономної Республіки Крим, нормативно-правових актів Верховної Ради та рішень Ради Міністрів Автоном­ної Республіки Крим. Рада Міністрів, у межах своїх повноважень, спрямовує і контролює діяльність державних адміністрацій.

Рада Міністрів Автономної Республіки Крим має право ска­совувати розпорядження голів відповідних районних державних адміністрацій, що суперечать Конституції і законам України, а також Конституції Автономної Республіки Крим, нормативно-правовим актам Верховної Ради автономії, рішенням Ради мініс­трів Автономної Республіки Крим.

Керівники місцевих державних адміністрацій в Автономній Республіці Крим призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України за поданням Кабінету Мшістрів України, погодженим з Головою Верховної Ради Автономної Республіки Крим і Головою Ради міїгістрів Автономної Республіки Крим, По­стійним представником Президента України в Автономній Рес-публіїді Крим. За наявності підстав Рада міністрів Автономної Республіки Крим може порушувати питання перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України про притягнення до дис­циплінарної відповідальності голів відповідних місцевих держав­них адміністрацій. Рада міністрів Автономної Республіки Крим за позитивними результатами роботи місцевих державних адміністрацій може застосовувати до їх посадових осіб заходи заохочення. У межах наданих повноважень взаємодіє з місцевими державни­ми адміністраціями в Автономній Республіці Крим Представниц­тво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Одним із ключових напрямків діяльності місцевих державних адміністрацій є організація взаємодії з органами місцевого само­врядування і, насамперед, у вирішенні питань економічного, со­ціального і культурного розвитку територіальних громад і всьо­го регіону, зміцнення матеріальної та фінансової бази місцевого самоврядування, у реалізації наданих їм законом повноважень, враховувати пропозиції органів місцевого самоврядування у ді­яльності органів місцевих державних адміністрацій. При цьому, останні не повинні втручатися у діяльність і управління органами місцевого самоврядування при здійсненні ними власних функцій, якщо вони не порушують своєї компетенції.

Важливим напрямком конституційно-правової реформи в Україні є посилення ролі місцевого самоврядування в Україні. У зв'язку з цим передбачається, що ряд функцій органів виконав­чої влади на місцях буде передано виконкомам місцевих рад з на­ступною ліквідацією районних державних адміністрацій.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)