АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Спеціальний інвестиційний режим на територіях пріоритетного розвитку

Читайте также:
  1. Assert срабатывает только в режиме Debug
  2. II Нагрузочный режим
  3. III. Формирование тоталитарного режима
  4. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  5. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  6. АВАРИЙНЫЕ РЕЖИМЫ РАБОТЫ ТОННЕЛЬНОЙ ВЕНТИЛЯЦИИ
  7. Авторитарний політичний режим
  8. Авторитарний політичний режим
  9. Авторитарний режим
  10. Авторитарный политический режим
  11. Авторитарный режим
  12. Адаптация растений к световому режиму.

Від території СЕЗ слід відрізняти територію пріори­тетного розвитку (ТПР), тобто територію, на якій скла­лися несприятливі соціально-економічні умови та на якій запроваджується спеціальний режим інвестиційної діяль­ності для створення нових робочих місць.

Спеціальний режим інвестиційної діяльності, що зап­роваджується на ТПР, це режим, який передбачає введен­ня податкових, митних та інших пільг, передбачених за­коном, для суб'єктів підприємницької діяльності, що реа­лізують в порядку, визначеному законом, інвестиційні проекти, схвалені Комітетом з питань територій пріори­тетного розвитку.

Низкою законів України встановлені спеціальні режи­ми інвестиційної діяльності на ТПР в Автономній Рес­публіці Крим, у Волинській, Житомирській, Луганській, Чернігівській областях.

Наприклад, відповідно до ст. 3 Закону України від 15 липня 1999 р. «Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку в Лу­ганській області»[216] такий режим інвестиційної діяльності запроваджується на територіях пріоритетного розвитку і діє протягом 30 років при реалізації в порядку, визначено­му цим Законом, інвестиційних проектів у пріоритетних галузях (підгалузях) виробництва, перелік яких визна­чається Кабінетом Міністрів України.

До територій пріоритетного розвитку цим Законом віднесено у своїх адміністративно-територіальних межах міста Брянка, Краснодон, Свердловськ, Первомайськ, Ста­ханов, Красний Луч, а також Антрацитівський, Кремінсь-кий та Красноденський райони Луганської області.

Спеціальний режим інвестиційної діяльності застосо­вується до суб'єктів підприємницької діяльності, які реа­лізують в порядку, визначеному Законом, інвестиційний проект кошторисною вартістю, еквівалентною не менше:

500 тис. доларів США - при реалізації інвестиційного проекту в галузях сільського господарства, обробної про­мисловості та охорони здоров'я;

700 тис. доларів США - при реалізації інвестиційного проекту в галузях будівництва та транспорту;

1 млн. доларів США - при реалізації інвестиційного про­екту в галузях добувної промисловості, виробництва елек­троенергії та коксу, хімічного виробництва і машинобуду­вання.

Органами управління територіями пріоритетного роз­витку відповідно до ст. б Закону є:

- Комітет з питань територій пріоритетного розвитку;

- органи місцевого самоврядування.

Органи місцевого самоврядування територій, на яких запроваджується спеціальний режим інвестиційної діяль­ності, здійснюють свої повноваження відповідно до законодавства України з урахуванням особливостей, визначе­них Законом.

Крім того, до повноважень органу місцевого самовряду­вання також належить:

укладення договору (контракту) з суб'єктом підприєм­ницької діяльності щодо умов реалізації інвестиційного проекту, затвердженого Комітетом з питань територій пріо­ритетного розвитку, у визначеному Законом порядку.

Згідно з ст. 7 Закону Комітет з питань територій пріо­ритетного розвитку (далі - Комітет) є спеціально уповно­важеним органом управління спеціальним режимом інве­стиційної діяльності, що запроваджується відповідно до Закону на територіях пріоритетного розвитку в Луганській області.

Комітет створюється Луганською обласною радою.

До повноважень Комітету належать:

розроблення та забезпечення реалізації стратегії та поточ­них програм розвитку територій пріоритетного розвитку;

розгляд і затвердження інвестиційних проектів у по­рядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

видача свідоцтва про затвердження інвестиційного про­екту;

здійснення в межах своїх повноважень згідно з Зако­ном відповідного контролю за реалізацією інвестиційних проектів суб'єктами підприємницької діяльності на тери­торіях пріоритетного розвитку;

підготовка відповідним органам місцевого самоврядуван­ня пропозицій щодо встановлення ставок орендної плати, плати за комунальні послуги, тарифів та інших платежів; організація підготовки та перепідготовки кадрів; регулювання залучення до роботи на територіях пріо­ритетного розвитку іноземних працівників;

прийняття у межах своєї компетенції рішень, обов'яз­кових до виконання на територіях пріоритетного розвитку при реалізації інвестиційних проектів;

розгляд у досудовому порядку спорів, що виникають між органами місцевого самоврядування та суб 'єктами підприє­мницької діяльності при реалізації інвестиційних проектів; реалізація інших повноважень, передбачених Законом. На територіях пріоритетного розвитку можуть провади­тися всі види підприємницької діяльності, за винятком заборонених законами України.

Спеціальний правовий режим підприємницької діяль­ності, встановлений на територіях пріоритетного розвит­ку, поширюється на суб'єктів підприємницької діяльності виключно під час реалізації ними на цих територіях інвес­тиційних проектів, затверджених у встановленому цим Законом порядку.

Затвердження Комітетом інвестиційного проекту та видача свідоцтва про його затвердження є підставою для укладення відповідним органом місцевого самоврядуван­ня договору (контракту) з суб'єктом підприємницької діяльності щодо умов реалізації інвестиційного проекту, укладення договорів оренди землі, приміщень тощо. По­рядок укладення договору (контракту) визначається Лу­ганською обласною радою.

У разі невиконання або неналежного виконання суб'єк­том підприємницької діяльності умов договору (контрак­ту), укладеного з органом місцевого самоврядування, та­кий суб'єкт підприємницької діяльності несе майнову та іншу відповідальність, передбачену законодавством Украї­ни та відповідним договором (контрактом).

У разі порушення суб'єктом підприємницької діяльності законодавства України, установчих документів, договору (контракту) з органом місцевого самоврядування щодо умов реалізації затвердженого у встановленому цим Законом по­рядку інвестиційного проекту Комітет може внести пропо­зиції органу місцевого самоврядування про розірвання у встановленому законодавством порядку договору (контрак­ту), укладеного з суб'єктом підприємницької діяльності.

У разі порушення суб'єктом підприємницької діяль­ності законодавства України, установчих документів, до­говору (контракту) з органом місцевого самоврядування щодо умов реалізації затвердженого у встановленому цим Законом порядку інвестиційного проекту орган місцевого самоврядування може прийняти рішення про розірвання у встановленому законодавством порядку укладеного з ним договору (контракту), а також внести пропозиції Комітету про скасування виданого ним свідоцтва про затвердження інвестиційного проекту.

Рішення про скасування свідоцтва про затвердження інвестиційного проекту та розірвання договору (контрак­ту) з органом місцевого самоврядування можуть бути оскаржені в судовому порядку.

До суб'єктів підприємницької діяльності під час реалі­зації ними інвестиційних проектів, затверджених у вста­новленому Законом порядку, застосовується запровадже­ний Законом спеціальний правовий режим підприємниць­кої діяльності та надаються передбачені Законом пільги щодо сплати ввізного мита, податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств, збору до Державного інноваційного фонду України, до державного фонду спри­яння зайнятості населення та плати за землю.

Звільняються на період реалізації інвестиційного про­екту, але не більше ніж на 5 років, від сплати ввізного мита суб'єкти підприємницької діяльності, які ввозять на митну територію України сировину, матеріали, устат­кування та обладнання (крім підакцизних товарів) для реалізації інвестиційного проекту у порядку, встановле­ному Законом.

Звільняються на період реалізації інвестиційного про­екту, але не більше ніж на 5 років, від оподаткування по­датком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України устаткування та обладнання для реалі­зації інвестиційного проекту у порядку, встановленому Законом.

Перелік та обсяги ввезення на митну територію Украї­ни зазначених сировини, матеріалів, устаткування (облад­нання) є невід'ємною частиною інвестиційного проекту.

Під терміном устаткування (обладнання) слід розуміти машини (крім транспортних засобів), механізми, прила­ди, пристрої, призначені для використання у технологіч­ному процесі, що здійснюється під час реалізації інвести­ційного проекту.

У разі нецільового використання, відчуження зазначе­них сировини, матеріалів, устаткування та обладнання до закінчення строку реалізації інвестиційного проекту ввізне мито та податок на додану вартість справляються у встановленому законом порядку.

Звільняється на три роки від оподаткування прибуток новоствореного, перепрофільованого, реструктуризовано-го підприємства, що реалізує у встановленому Законом порядку інвестиційний проект.

Прибуток таких підприємств, одержаний від реалізації інвестиційного проекту з четвертого по шостий рік включ­но, оподатковується за ставкою у розмірі 50 відсотків діючої ставки оподаткування. Ця норма застосовується з мо­менту одержання зазначеними підприємствами першого прибутку.

Порядок обчислення прибутку, одержаного від реалі­зації інвестиційного проекту, визначається Державною податковою адміністрацією України.

У разі коли протягом звітного (податкового) періоду відбувається часткове або повне відчуження інвестиції суб'єкт підприємницької діяльності, який одержав інвес­тицію, зобов'язаний сплатити у повному обсязі податок з прибутку, одержаного у такому звітному (податковому) періоді.

До валового доходу підприємства, нарахованого з метою оподаткування, не включається одержана згідно з інвес­тиційним проектом, що реалізується у встановленому цим Законом порядку, сума інвестицій у вигляді:

коштів;

матеріальних цінностей;

нематеріальних активів, включаючи легалізовані на те­риторії України авторські права, права на винаходи, ко­рисні моделі, промислові зразки, знаки для товарів і по­слуг, ноу-хау тощо, вартість яких у конвертованій валюті підтверджено згідно з законами (процедурами) країни інве­стора або міжнародними торговельними звичаями, а також експертною оцінкою в Україні.

Звільняються від сплати зборів до Державного інновац­ійного фонду України та до державного фонду сприяння зайнятості населення на період до 2009 року новостворені, у тому числі у процесі реорганізації, підприємства, що ре­алізують у встановленому цим Законом порядку інвес­тиційні проекти, в яких чисельність працівників, вивіль­нених внаслідок ліквідації, реорганізації гірничодобувних та інших підприємств, становить у звітному податковому періоді не менш як 50 відсотків середньоспискової чисель­ності працюючих.

Звільняються від плати за землю на період освоєння зе­мельної ділянки (планування території, будівництва об'єктів інфраструктури тощо), але не більш як на 5 років, суб'єкти підприємницької діяльності, які реалізують у встановленому Законом порядку інвестиційні проекти.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)