АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Житлове законодавство. Службові жилі приміщення можуть надаватися окремим категоріям військо­вослужбовців

Читайте также:
  1. IX. Законодавство про працю
  2. V. Цивільно-процесуальне законодавство
  3. VII. Кримінально-процесуальне законодавство
  4. VIII. Господарське законодавство
  5. Антимонопольне законодавство та захист прав товаровиробника
  6. Базові закони у сфері інформації та інформатизації. Закони, що врегульовують певні види інформаційних відносин (видове законодавство).
  7. Бюджетне, податкове та митне законодавство
  8. Бюджетне, податкове та митне законодавство
  9. Бюджетне, податкове та митне законодавство
  10. Бюджетне, податкове та митне законодавство
  11. Вжити необхідних заходів для забезпечення безпеки особи згідно із законодавством.
  12. Господарське законодавство

Службові жилі приміщення можуть надаватися окремим категоріям військо­вослужбовців.

Службові жилі приміщення надаються за рішенням адміністрації під­приємства, установи, організації (далі — підприємства), правління колгоспу, орга­ну управління іншої кооперативної та іншої громадської організації.

На підставі рішення про надання службового жилого приміщення виконавчий комітет районної, міської, районної в місті ради видає громадянинові спеціаль­ний ордер, який є єдиною підставою для вселення у надане жиле приміщення.

Народному депутату України спеціальний ордер видається Управлінням спра­вами Верховної Ради України.

Порядок користування службовими жилими приміщеннями встановлюється законодавством.

Робітники і службовці, що припинили трудові відносини з підприємством, ус­тановою, організацією, а також громадяни, які виключені з членів колгоспу або вийшли з колгоспу за власним бажанням, підлягають виселенню з службового жилого приміщення з усіма особами, які з ними проживають, без надання іншо­го жилого приміщення.

Без надання іншого жилого приміщення не може бути виселено:

—інвалідів війни та інших інвалідів з числа військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх вони дістали при за­хисті СРСР чи при виконанні інших обов'язків військової служби, або внаслідок захворювання, зв'язаного з перебуванням на фронті; учасників Великої Вітчиз­няної війни, які перебували у складі діючої армії; сім'ї військовослужбовців і пар­тизанів, які загинули або пропали безвісти при захисті СРСР чи при виконанні інших обов'язків військової служби; сім'ї військовослужбовців; інвалідів з числа осіб рядового і начальницького складу органів Міністерства внутрішніх справ СРСР, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, що їх во­ни дістали при виконанні службових обов'язків;

—осіб, які пропрацювали на підприємстві, що надали їм службове жиле приміщення, не менш як десять років;

—осіб, що звільнені з посади, у зв'язку з якою їм було надано жиле приміщен­ня, але не припинили трудових відносин з підприємством, які надали це примі­щення;

—осіб, звільнених у зв'язку з ліквідацією підприємства або за скороченням чисельності чи штату працівників;

—пенсіонерів по старості, персональних пенсіонерів; членів сім'ї померлого працівника, якому було надано службове жиле приміщення; інвалідів праці І і II груп, інвалідів І і II груп з числа військовослужбовців і прирівняних до них осіб;

— одиноких осіб з неповнолітніми дітьми, які проживають разом з ними.
Порядок надання народним депутатам України службових жилих приміщень і

користування ними встановлений відповідною Постановою Верховної Ради Ук­раїни від 11 липня 1995 р. № 286/95-ВР. Згідно з Положенням, що закріплює відповідний порядок жиле приміщення виключається з числа службових у разі, якщо відпала потреба в такому його використанні, а також в інших випадках, пе­редбачених чинним законодавством. Факт проживання в службовому жилому приміщенні народного депутата України, строк повноважень якого закінчився або повноваження якого достроково припинено, не є підставою для виключення цього приміщення з числа службових.

Про виключення жилого приміщення з числа службових в журналі обліку службових жилих приміщень робиться відповідний запис.


Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката

Жила площа, яку займає народний депутат України та члени його сім'ї за місцем проживання до обрання народним депутатом України, бронюється на строк виконання ним депутатських повноважень.

Після переходу на постійну роботу у Верховну Раду України народні депутати України і члени їх сімей, у разі перебування на обліку потребуючих поліпшення житлових умов за місцем попередньої роботи чи постійного проживання до об­рання народним депутатом України, з обліку не знімаються.

Службові жилі приміщення надаються народним депутатам України незалеж­но від перебування на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, без до­держання будь-яких пільг та черговості; на весь строк виконання депутатських повноважень.

Для одержання службового жилого приміщення народний депутат України подає заяву до комітету Верховної Ради України, до компетенції якого входять за­значені питання. До заяви додається довідка з місця проживання про склад сім'ї та реєстрацію. Члени сім'ї народного депутата України, які проживають разом з ним і бажають поселитися в службове жиле приміщення, дають письмову згоду на проживання в зазначеному приміщенні.

Виписка з місця постійного проживання народного депутата України і членів його сім'ї необов'язкова.

Службове жиле приміщення має бути розташоване поблизу адміністративних будинків Верховної Ради України і являти умебльовану квартиру з телефоном, відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам та бути обладнаним побутовою технікою.

Народним депутатам України і членам їх сімей службові жилі приміщення на­даються у межах норм жилої площі, встановлених законодавством України.

Народному депутату України надається додаткова службова жила площа у вигляді окремої кімнати для організації робочого кабінету. Народний депутат України поблизу службового жилого приміщення, яким він користується, у разі потреби забезпечується місцем для стоянки автомобіля.

Службове жиле приміщення надається народному депутату України за умови набуття ним депутатських повноважень і протягом трьох місяців з дня подання ним заяви.

Постанова Верховної Ради України про надання службового жилого примі­щення може бути переглянута до видачі спеціального ордера, якщо виявляться обставини, які не були раніше відомі й могли вплинути на вказане рішення.

На підставі постанови Верховної Ради України про надання службового жило­го приміщення Управління Справами Верховної Ради України видає народному депутату України спеціальний ордер встановленої форми, який є єдиною підста­вою для вселення в надане службове жиле приміщення.

Ордер дійсний протягом ЗО днів з дня його видачі. Бланки ордерів зберігають­ся як документи суворої звітності.

11.18. Використання житлових приміщень у гуртожит­ках. Порядок надання в користування приміщень у гурто­житках. Оплата за мешкання у гуртожитку. Надання адвокатом правової допомоги з цих питань.

Для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, а також інших гро­мадян у період роботи або навчання можуть використовуватись гуртожитки. Для


 


11. Житлове законодавство


 


 


тимчасового проживання осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк і потребують поліпшення житлових умов або жила площа яких тимчасово заселена чи яким повернути колишнє жиле приміщення немає можливості, а також осіб, які потребують медичної допомоги у зв'язку із захворюванням на туберкульоз, використовуються спеціальні гурто­житки. Під гуртожитки надаються спеціально споруджені або переобладнані для цієї мети жилі будинки.

Жилі будинки реєструються як гуртожитки у виконавчому комітеті районної, міської, районної в місті ради.

На підставі рішення про надання жилої площі в гуртожитку адміністрація підприємства видає громадянинові спеціальний ордер, який є єдиною підставою для вселення на надану жилу площу.

В Україні продовжує діяти Примірне положення про гуртожитки, затвердже­не постановою Ради Міністрів Української РСР від 3 червня 1986 р. № 208. Це Примірне положення встановлює порядок надання жилої площі в гуртожитках підприємств користування цими гуртожитками та їх утримання.

Гуртожитки призначаються для проживання робітників, службовців, сту­дентів, учнів, а також інших громадян у період роботи або навчання.

Під гуртожитки надаються спеціально споруджені або переобладнані для цієї мети жилі будинки. Переобладнання жилих будинків під гуртожитки провадить­ся з дозволу виконавчого комітету обласної, міської (міста республіканського підпорядкування) Ради народних депутатів.

Не допускається розміщення гуртожитків у підвалах і цокольних поверхах, а також використання під гуртожитки приміщень у жилих будинках, призначених для постійного проживання громадян.

Гуртожитки підрозділяються на два види:

— для проживання одиноких громадян (жилі приміщення знаходяться у спільному користуванні кількох осіб, які не перебувають у сімейних стосунках);

— для проживання сімей (жилі приміщення, що складаються з однієї чи кількох кімнат, перебувають у відокремленому користуванні сімей).

У гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян, при не­обхідності, з дозволу виконавчого комітету районної, міської, районної в місті ради можуть бути виділені приміщення для проживання сімей. Ці приміщення повинні розташовуватися в окремих під'їздах (секціях) жилого будинку.

У гуртожитках повинні забезпечуватися необхідні умови для проживання, за­нять, відпочинку і проведення політико-виховної роботи серед мешканців.

Заселення гуртожитків провадиться після створення в них необхідних житло­во-побутових умов для проживання й одержання дозволу санітарно-епіде­міологічної станції.

Внутрішній розпорядок у гуртожитках встановлюється правилами, затверджу­ваними адміністрацією підприємства за погодженням з профспілковим комітетом.

Жила площа в гуртожитку надається в розмірі не менше 6 кв. метрів на одну особу.

Громадянам, які вибули з гуртожитку у зв'язку з призовом на дійсну строкову військову службу, а також офіцерам, які вибули з гуртожитку у зв'язку з призовом із запасу на дійсну військову службу на строк до трьох років, повинна бути знову надана жила площа в гуртожитку, якщо після проходження військової служби во­ни повернулися на те ж підприємство.

Вселення в гуртожиток робітників, службовців, студентів, учнів та інших гро­мадян провадиться в установленому порядку завідуючим (директором) гуртожит-


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 | 460 | 461 | 462 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)